vrmdža fest

Конкурс за пријем филмова за „Врмџа фест 2019”

Култура

Објављен је конкурс за пријем филмова за Трећи интернационални фестивал туристичког и еколошког документарног филма „Врмџа фест”. Конкурс је отворен до 10. јуна, а резултати селекције биће објављени 20 јуна.

Фестивал ће у организацији Општине Сокобања, МЗ Врмџа, а уз помоћ Удружења Форум Артистикум из Ниша, бити одржан 6. јула у селу Врмџа у предивном амбијенту у подножју средњовековног Латин града.

vrmdža fest

На конкурс се могу послати сви документарни или телевизијски филмови на тему туризма, екологије и етно културе живота на селу, продуцирани у претходне две године. Филм не сме бити дужи од 90 минута и мора бити на српском језику или са српским титлом и у HD или SD резолуцији, поручују организатори. Потребно је доставити и синопсис или текстуално објашњење дужине између 100 и 200 речи, дијалог листу (уколико постоји), биографију и фотографију аутора, годину и место рођења аутора филма, занимање, место боравка и контакт.

Фестивал „Врмџа фест” је такмичарског карактера, док целокупан програм садржи такмичарски и ревијални део. Филмови који не буду изабрани за такмичарски део програма, а испуњавају услове конкурса, биће приказани у ревијалном делу програма.


Радове и пратеће материјале, са назнаком „За конкурс ВРМЏА ФЕСТ 2019” слати на адресу УГ Форум Артистикум Стевана Немање 34, 18000 Ниш, Србија или на меjл адресу vrmdzafest@gmail.com.

 

1 thoughts on “Конкурс за пријем филмова за „Врмџа фест 2019”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

eighteen + 15 =