vrmdža fest

Konkurs za prijem filmova za „Vrmdža fest 2019”

Kultura

Objavljen je konkurs za prijem filmova za Treći internacionalni festival turističkog i ekološkog dokumentarnog filma „Vrmdža fest”. Konkurs je otvoren do 10. juna, a rezultati selekcije biće objavljeni 20 juna.

Festival će u organizaciji Opštine Sokobanja, MZ Vrmdža, a uz pomoć Udruženja Forum Artistikum iz Niša, biti održan 6. jula u selu Vrmdža u predivnom ambijentu u podnožju srednjovekovnog Latin grada.

vrmdža fest

Na konkurs se mogu poslati svi dokumentarni ili televizijski filmovi na temu turizma, ekologije i etno kulture života na selu, producirani u prethodne dve godine. Film ne sme biti duži od 90 minuta i mora biti na srpskom jeziku ili sa srpskim titlom i u HD ili SD rezoluciji, poručuju organizatori. Potrebno je dostaviti i sinopsis ili tekstualno objašnjenje dužine između 100 i 200 reči, dijalog listu (ukoliko postoji), biografiju i fotografiju autora, godinu i mesto rođenja autora filma, zanimanje, mesto boravka i kontakt.

Festival „Vrmdža fest” je takmičarskog karaktera, dok celokupan program sadrži takmičarski i revijalni deo. Filmovi koji ne budu izabrani za takmičarski deo programa, a ispunjavaju uslove konkursa, biće prikazani u revijalnom delu programa.


Radove i prateće materijale, sa naznakom „Za konkurs VRMDŽA FEST 2019” slati na adresu UG Forum Artistikum Stevana Nemanje 34, 18000 Niš, Srbija ili na mejl adresu vrmdzafest@gmail.com.

 

1 thought on “Konkurs za prijem filmova za „Vrmdža fest 2019”

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

17 + fourteen =