Komercijalna banka: Od petka umesto šaltera bankomat

Ekonomija

Rukovodstvo Komercijalne banke donelo je odluku o zatvaranju ekspoziture u Sokobanji, a kako se navodi u njihovom saopštenju, ona će raditi do petka, 28. januara. Nakon toga klijenti iz Sokobanje i njihovi računi biće prebačeni u obližnju ekspozituru u Aleksincu. Kako se navodi ugovori klijenata, usluge, brojevi računa i platnih kartica ostaju nepromenjeni.

U banci ističu da će zbog novonastalih okolnosti korisnici usluga iz Sokobanje imati određene pogodnosti u narednom periodu.

– Želeći da im pomognemo da se što lakše prilagode promenama, nećemo im naplaćivati troškove vođenja računa sve do 30. juna 2022. godine. U istom periodu, na šalterima Pošte u ovom mestu, svim klijentima fizičkim licima omogućićemo da uplaćuju novac na svoje račune bez naknade, a pravnim licima da uplaćuju pazar po povlašćenim uslovima – navodi se u saopštenju.

Dodaje se i da će bankomat Komercijalne banke ostati u Sokobanji.

Razlog zatvaranja ekspoziture je, kako su naveli, sve veće interesovanje građana za digitalno bankarstvo i pad u poseti ekspoziturama. Od početka epidemije, u uslovima otežanih zdravstvenih okolnosti, Komercijalna banka je ostvarila rast od 40% u korišćenju servisa digitalnog bankarstva, dok je u ekspoziturama zabeležila oko 20% manje transakcija u odnosu na 2019, stoji u saopštenju.

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

seven − seven =