(ВИДЕО) Хуманитарни концерт Биљане Крстић и Бистрика отворио Светосавске свечаности

Друштво

У биоскопској сали хотела Моравица у Сокобањи јуче је одржан хуманитарни концерт у оквиру тридесетих, јубиларних Светосавских свечаности које организују Добротворно друштво „Свети Сава”, Општина Сокобања, Народна библиотека „Стеван Сремац”, у сарадњи са Српском православном црквом, Основном школом „Митрополит Михаило”, Средњом школом „Бранислав Нушић”, Предшколском установом „Буцко” и Туристичком организацијом Сокобања.

Како је у питању један велики јубилеј, Добротворно друштво „Свети Сава”, које се у свом хуманитарном раду бави и очувањем и неговањем српске традиције одлучило је да ове године свечаности започну хуманитарним концертом.

– У склопу обележавања Светог Саве ми смо ове године, с обзиром да је у питању један велики јубилеј, тридесет година од постојања, решили да организујемо овај концерт. Конкретно концерт Биљане Крстић са њеним оркестром Бистрик и сва средства која су прикупљена од донација биће усмерена за децу која су угрожена материјално или на било који други начин на територији општине Сокобања – рекао је Саша Дрљача из Добротворног друштва „Свети Сава”.

Грађани Сокобање и гости имали су прилику да уживају у препознатљивом тону песама Биљане Крстић и оркестра Бистрик. Како поред оних које већ сви препознајемо и радо певамо, тако и неких нових нумера, први пут представљених сокобањској публици.

– Баш ми је било драго што сам се вечерас видела са неким својим пријатељима, овде у вашем лепом граду. Јако волим ову публику јер лепо слуша песме и учествује у томе, а свима нама извођачима је то важно – да имамо ту неку повратну информацију, добру спрегу са публиком. Имали смо баш лепу комуникацију. Чак смо се и испричали. Нисмо само певали – рекла је за наш портал Биљана Крстић.

Овом хуманитарном догађају присуствовао је и велики број грађана, гостију и привредника.

– Велики је одзив људи, како привредника и грађана Сокобање, тако и гостију који су својим донацијама омогућили да убудуће помогнемо многим социјално угроженим породицама. Ради се о минимум десет породица, које ће бити збринуте. Наравно, то ће се у наредном периоду одлучити, коме је шта потребно. Општина Сокобања је крајем прошле године купила пар апарата за домаћинство, а у сарадњи и у договору са добротворним друштвом договорићемо коме ће шта бити подељено. Овим нећемо стати. Имамо добру сарадњу са добротворним друштвом и са нашим сокобањским привредницима. Убудуће ћемо се трудити да апелујемо на све људе добре воље да помогнемо социјално угроженим породицама у Сокобањи – поручио је Миодраг Николић председник општине Сокобања.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

17 − three =