Komemoracija povodom smrti Goluba Radovanovića

Društvo

U skupštinskoj sali Opštine Sokobanja, jučeje održan komemorativni skup povodom smrti Goluba Radovanovića kome su prisustvovali članovi uže i šire porodice, predstavnici lokalne samouprave i poštovaoci njegovog lika i dela.

Na skupu su govorili Isidor Krstić, predsednik Opštine Sokobanja i članovi Književnog kluba „Sokolovo peroˮ Slađana Milijić i Slaviša Jevtić koji su, govoreći o životu pokojnog Radovanovića, istakli njegov nemerljiv doprinos Sokobanji.

 

Golub Radovanović rođen je 1942. godine u selu Resnik kod Sokobanje. Završio je Višu ekonomsku školu, a više od polovine radnog veka proveo je u Turističkom savezu, Centru za kulturu i Narodnoj biblioteci „Stevan Sremacˮ u Sokobanji, odakle je, sa dužnosti direktora, otišao u penziju.

Dugo se bavio amaterizmom u kulturi, kao organizator mnogih manifestacija u ovoj oblasti a u nekima je i sam učestvovao. Imao je saopštenja na etno-kulturološkim simpozijumima, sarađivao u beogradskom časopisu „Raskovnikˮ i zaječarskom časopisu „Razvitakˮ. Autor je 54. hronike sela Resnik, knjige „Magijska šaputanjaˮ, hronike „Banjska čitaonicaˮ, knjižice „Svetosavska večeraˮ, Turističkog vodiča „Božiji daroviˮ i knjiga „Hleb naš nasušniˮ, „Sećanjaˮ i „Spomeni i uspomeneˮ. Bio je jedan od osnivača i dugogodišnji član Književnog kluba „Sokolovo peroˮ.

Golub Radovanović sahranjen je juče na sokobanjskom groblju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

3 × 4 =