ПСД „Љуба Нешић” јуче навршило седамдесет година постојања

Друштво

Планинарско-смучарско друштво „Љуба Нешић” из Зајечара, најстарије у овом региону, јуче је навршило 70 година постојања и рада. Основано је 6. августа далеке 1950-те године само две године након оснивања републичког савеза и спада у десет најдуговечнијих планинарских друштава у Србији. Као најстарије у региону, планинарско-смучарско друштво „Љуба Нешић” је зачетник планинарства у овим крајевима. Без прекида у раду, већ седам деценија чланови друштва походе врхове и корачају планинарским стазама у земљи и иностранству. Међутим, поред природних лепота, оно најбитније је како истичу планинари, чувено планинарско другарство које се генерацијама негује и присутно је на свакој стази.

Извор фотографије: ПСД “Љуба Нешић” Зајечар

Данас ово друштво има преко 140 чланова и најбројније је у региону. Одржава акције сваког викенда, од оних најтежих високогорских у иностранству до лаких излетничких у околини. Иако је у питању, јубиларна годишњица, због актуелне епидемиолошке ситуације, није било уобичајене прославе великог дружења, песме, плеса и рођенданске торте.

Извор фотографије: ПСД “Љуба Нешић” Зајечар

− Најлепше је што се поштујемо и помажемо једни друге, па нам је планинарско пријатељство снажно. У овом друштву је одувек тако било и није нам циљ само попети се на врх планине, нама је циљ здравље, љубав, поверење, стрпљење, достојанство, смерност и смиреност и то нам је богатство! − поручују из ПСД „Љуба Нешић”.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

20 − thirteen =