На фестивалу у Бањи 350 фолклораша

Култура

Први фестивал фолколора ветерана и рекреативаца, под слоганом „Сокобања, Сокоград, игра стар игра млад”, у организацији КУД-а „СОКО” одржан је у суботу. С обзиром да временске прилике нису ишле на руку организатору, уместо првобитно најављених спортских терена поред школе, фестивал је одржан у сокобањској спортској хали.

Променљиво време спречило је и одржавање дефилеа свих учесника центром Сокобање и заједнички наступ испред Амама. Али временске (не)прилике, нису спречиле да се под Озреном заигра коло. Фестивал је окупио 350 учесника из 22 културно уметничка друштва, а скуп је свечано отворио председник скупштине општине Сокобања Драгољуб Јевтић.

‒ Поносан сам на све чланове КУД-а ‘СОКО’ јер смо уложили велики напор и енергију да организујемо овај фестивал. Пуне трибине спортске хале управо су доказ да је једна оваква манифестација била потребна Сокобањи ‒ каже Славољуб Ћирковић председник КУД-а, који се овом приликом захвалио Средњој школи „Бранислав Нушић”, општини Сокобања, Туристичкој организацији Сокобања и осталим организацијама и појединцима који су помогли организацију фестивала.

У наредном периоду КУД „СОКО” наставља са својим активностима. Већ 12. јула чланови овог друштва путују у Бадњевац, омладински ансамбл очекује пут у Китен у Бугарској, а планирано је и гостовање у Веландову у Македонији.

(Више фотографија на фејсбук страници Sokobanja press)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

12 − ten =