Kolege nisu zaboravile Ljiljanu

Društvo

Prepoznatljiv glas Ljiljane Nikolić sa talasa Radio Sokobanje odavno se ne čuje. Takav profesionalac nije mogao da miruje ni u penzionerske dane, pa su proteklih godina nastale značaje publikacije o Sokobanji iz pera ove novinarke kojima će se ponositi generacije žitelja banje. Nažalost, prošle godine zbog bolesti kojoj je pridodat i virus korona prekida se Ljiljin stvaralački zanos i koleginica nas je fizički napustila.

Njen profesionalni odnos prema novinarstvu i stvaralačka želja da sredini podari vredne knjige živi među onima koji su je poznavali i radili sa njom. Bila je dugogodišnji član Udruženja novinara Srbije. To se ne zaboravlja. Delegacija ovog esnafskog udruženja koju su činili Slobodan Radičević, predsednik Izvršnog odbora UNS-a i Ninoslav Miljković, glavni i odgovorni urednik portala „Sokopress.rs” je sa kolegama iz Sokobanje 27. jula obišla Ljiljin grob i položila cveće.

Tom prilikom okupili su se pojedini Ljiljini prijatelji i deo njenje rodbine. Svoja sećanja na rad i život naše koleginice ukratko je podelio sa prisutnima njen komšija, saradnik i prijatelj Dejan Pejović.

− Imala je visoku profesionalni i ljudsku lestvicu koju je morala da pređe, a koju su joj roditelji postavili. Da izađe iz njihove senke, ona je u tome definitivno uspela. Ona je, da kažem, treći brend iz ove porodice. Ja sam kratko radio sa njom. Ona je bila pred penzijom, ja sam bio pripravnik, sedam-osam godina sam radio u radio televiziji i od nje sam pokupio, nadam se, ono najbolje što sam mogao u to vreme kao neiskusan radnik. Povezala me sa ljudima i mnogo toga sam naučio o turizmu, zdravstvu i kulturi upravo od nje. Ovde piše ‘Ljiljana Nikolić hroničar Sokobanje, a priča o najboljima teče dalje i nikada joj kraja biti neće’ i zaista je tako − prokomentarisao je Dejan napis na Ljiljaninom spomen obeležju.

On je još kazao da je Ljiljana mnogo toga lepog ostvarila u svom radu, promovisala je banjsko zdravstvo, turizam, prvenstveno kulturu i zbog toga treba da joj budu neizmerno zahvalni.

Prisutni Milorad Gavrilović iz Udruženje građana „Banjsko preobraženje” je najavio organizovanje skupa posvećenog stvaralaštvu pokojne novinarke i publiciste Ljiljane Nikolić. Očito da i Sokobanja ne zaboravlja Ljiljanu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

three + 15 =