Колеге нису заборавиле Љиљану

Друштво

Препознатљив глас Љиљане Николић са таласа Радио Сокобање одавно се не чује. Такав професионалац није могао да мирује ни у пензионерске дане, па су протеклих година настале значаје публикације о Сокобањи из пера ове новинарке којима ће се поносити генерације житеља бање. Нажалост, прошле године због болести којој је придодат и вирус корона прекида се Љиљин стваралачки занос и колегиница нас је физички напустила.

Њен професионални однос према новинарству и стваралачка жеља да средини подари вредне књиге живи међу онима који су је познавали и радили са њом. Била је дугогодишњи члан Удружења новинара Србије. То се не заборавља. Делегација овог еснафског удружења коју су чинили Слободан Радичевић, председник Извршног одбора УНС-а и Нинослав Миљковић, главни и одговорни уредник портала „Сокопресс.рс” је са колегама из Сокобање 27. јула обишла Љиљин гроб и положила цвеће.

Том приликом окупили су се поједини Љиљини пријатељи и део њење родбине. Своја сећања на рад и живот наше колегинице укратко је поделио са присутнима њен комшија, сарадник и пријатељ Дејан Пејовић.

− Имала је високу професионални и људску лествицу коју је морала да пређе, а коју су јој родитељи поставили. Да изађе из њихове сенке, она је у томе дефинитивно успела. Она је, да кажем, трећи бренд из ове породице. Ја сам кратко радио са њом. Она је била пред пензијом, ја сам био приправник, седам-осам година сам радио у радио телевизији и од ње сам покупио, надам се, оно најбоље што сам могао у то време као неискусан радник. Повезала ме са људима и много тога сам научио о туризму, здравству и култури управо од ње. Овде пише ‘Љиљана Николић хроничар Сокобање, а прича о најбољима тече даље и никада јој краја бити неће’ и заиста је тако − прокоментарисао је Дејан напис на Љиљанином спомен обележју.

Он је још казао да је Љиљана много тога лепог остварила у свом раду, промовисала је бањско здравство, туризам, првенствено културу и због тога треба да јој буду неизмерно захвални.

Присутни Милорад Гавриловић из Удружење грађана „Бањско преображење” је најавио организовање скупа посвећеног стваралаштву покојне новинарке и публицисте Љиљане Николић. Очито да и Сокобања не заборавља Љиљану.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

two − 1 =