Književnici se sukobili zbog konkursa

Društvo

Organizovanje književnog konkursa u okviru ovogodišnje manifestacije „Sveti Jovan Biljober” dovelo je do konflikta između dva sokobanjska književna kluba, „Sokolovog pera” i Udruženja književnika „Stojan Živadinović”. Javna prepirka počela je na fejsbuk stranici objavom Udruženje književnika „Stojan Živadinović”.

U svom saopštenju naveli su da je „Sokolovo pero” raspisalo Književni konkurs „Biljober 2019” iako su, kako tvrde, znali da Udruženje književnika „Stojan Živadinović” planira da organizuje manifestaciju ‘Sveti Jovan Biljober’.

– Podmuklo, ne obavestivši nikog iz našeg udruženja, sa ciljem da se nanese šteta ‘konkurenciji’ i obesmisli jedna divna manifestacija kao što je ‘Sveti Jovan Biljober’. Mi to doživljavamo kao zavist i nemoć da se parira velikim uspesima Udruženja književnika ‘Stojan Živadinović’ postignutim u prošloj godini – stoji na fejbuk stranici Udruženja „Stojan Živadinović”.

Reagujući na ovaj komentar, Upravni odbor „Sokolovog pera” dostavio je našoj redakciji zvanično saopštenje u kome navodi da je konkurs raspisan u saradnji sa organizatorom.

‒ Tridesetog januara 2019. godine na društvenim mrežama objavljen je tekst pod naslovom ‘PODMUKLO, NISKO, JADNO I BEDNO!!!’ Iznete su neistine o radu Književnog kluba ‘Sokolovo pero’ Sokobanja. Iznosimo činjenice. Na inicijativu vlasnika DOO ‘Adonis’ Nebojše Stanojevića i Udruženja za lekovito bilje ‘Dr Jovan Tucakov’ Sokobanja, raspisan je Književni konkurs o lekovitom bilju. Štampan je zbornik pesama ‘Biljober 2014’. Naš književni klub u saradnji sa vlasnikom ‘Adonisa’ raspisao je dvomesečni književni konkurs ‘Biljober 2019’ – stoji u saopštenju „Sokolovog pera”.

Kao članovi Upravnog odbora KK „Sokolovo pero” potpisani su Slađana Milijić, Nebojša Stanojević, Slaviša Jevtić, Bojana Antanasković i Sofija Veljković.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

twenty − thirteen =