Сокобањска школа домаћин турнира: Најбољи Књажевчани и Зајечарке

Друштво

Средња школа „Бранислав Нушић” јуче је била домаћин окружног такмичења у футсалу за девојчице и дечаке, а поред сокобањских ученика учествовали су ђаци школа из Зајечара, Бољевца и Књажевца. У категорији девојчица прво мето заузела је екипа Медицинске школе „Зајечар”, а у категорији дечака тријумфовала је Техничка школа „Књажевац”.

Девојчице из Зајечара у финалу су се сусреле са екипом „Никола Тесла” из Бољевца коју су победиле резултатом 5:0. И мушка екипа бољевачке школе дошла је до финала, где је поражена од Књажевчана резултатом 2:6. Најбоље екипе избориле су пласман за Међуокружно такмичење.

Мечеви су привукли велику пажњу не само средњошколаца који су дошли да подрже другаре, већ и ђаке нижих разреда и предшколце. Спортска хала била је пуна, а по речима директорке школе Ане Милићевић, одлучено је да сокобањска школа буде домаћин баш због одличних услова у сали. Она је додала да мали фудбал постаје све популарнији спорт међу девојчицама.

– Последњих неколико година сам приметила да је на неки начин подигнут и женски фудбал и девојчице у фудбалу. И раније смо имали девојчице и у кошарци, одбојци, стоном тенису, спортовима који су заступљенији. Фудбал полако, такође, долази до изражаја. Имамо девојчице које су веома заинтересоване, воле да играју, долазе редовно на тренинге и то је добра ствар, да се што више младих бави спортом – истиче директорка.

С обзиром да је ово олимпијска година, по речима директорке, маја месеца ученике очекује такозвани олимпијски турнир за све спортове.

Текст: Кристијан Ђорђевић; Јелена Радовановић

Фото: Кристијан Ђорђевић

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

4 − one =