Клизалиште и санкалиште нови туристички садржаји

Друштво

Сокобања у оквиру  “INTERREG IPA” Програма прекограничне сарадње Бугарска-Србија, добиja клизалиште и санкалиште реализацијом пројекта „Зимска прекогранична тура: Вршец-Сокобања“, чији је циљ унапређење зимске туристичке понуде у поменутим општинама.

Отварање клизалишта и санкалишта одржаће се 11.новембра у 14 часова, на спортском игралишту код школе,ул.Митрополита Михаила бр.5, aли ће због тренутне епидемиолошке ситуације радити у складу са свим препорученим и донетим мерама.

Радно време клизалишта и санкалишта, за време јесењег школског распуста биће од 12:00 до 20:00 часова, а након тога у периоду од 14:00 – 21:00 час. Улаз је слободан, а за посетиоце су обезбеђене санке, кациге и клизаљке за све узрасте, чије изнајмљивање је, такође, бесплатно.

Реализација пројекта је кренула 16.маја 2019.године, и отварање клизалишта је било планирано за претходну зимску сезону, али због неуспешне прве јавне набавке, као и касније ситуације са пандемијом вируса COVID 19, изградња ових монтажних спортских објеката је каснила, па је самим тим и отварање клизалишта и санкалишта одложено за ову зимску сезону.

Отварање клизалишта и санкалишта је активност планирана пројектом и општина Сокобања је у обавези да исту реализује у складу са Уговором о донацији до 16.новембра 2020.године.

Имајући у виду тренутну епидемиолошку ситуацију, организација догађаја биће реализована уз поштовањи свих мера предострожности и обавезних упутстава Кризног штаба, односно уз oкупљање максимално 5 особа.

Из овог разлога позивају се све заинтересовани да се пријаве на мејл: info@opstinasokobanja.com како би се направио распоред клизања и санкања у циљу спречавања стварања гужве на терену.

Клизалиште и санкалиште које Сокобања добија у оквиру овог пројекта користиће на радост свој деци општине Сокобања, али и као значајан садржај и допринос зимској туристичкој понуди Сокобање.

Клизалиште и санкалиште ће радити у току зимских месеци, када кошаркашки терен није у функцији.Општина Сокобања ће надаље пратити епидемиолошку ситацију и у складу са њом доносити даље одлуке о раду клизалишта и санкалишта.

Sadržaj ovog teksta je isključiva odgovornost Opštine Sokobanja i ni na koji način ne predstavlja stavove Evropske Unije ili Upravljačkog tela programa.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

13 + fourteen =