Klizalište i sankalište novi turistički sadržaji

Društvo

Sokobanja u okviru  “INTERREG IPA” Programa prekogranične saradnje Bugarska-Srbija, dobija klizalište i sankalište realizacijom projekta „Zimska prekogranična tura: Vršec-Sokobanja“, čiji je cilj unapređenje zimske turističke ponude u pomenutim opštinama.

Otvaranje klizališta i sankališta održaće se 11.novembra u 14 časova, na sportskom igralištu kod škole,ul.Mitropolita Mihaila br.5, ali će zbog trenutne epidemiološke situacije raditi u skladu sa svim preporučenim i donetim merama.

Radno vreme klizališta i sankališta, za vreme jesenjeg školskog raspusta biće od 12:00 do 20:00 časova, a nakon toga u periodu od 14:00 – 21:00 čas. Ulaz je slobodan, a za posetioce su obezbeđene sanke, kacige i klizaljke za sve uzraste, čije iznajmljivanje je, takođe, besplatno.

Realizacija projekta je krenula 16.maja 2019.godine, i otvaranje klizališta je bilo planirano za prethodnu zimsku sezonu, ali zbog neuspešne prve javne nabavke, kao i kasnije situacije sa pandemijom virusa COVID 19, izgradnja ovih montažnih sportskih objekata je kasnila, pa je samim tim i otvaranje klizališta i sankališta odloženo za ovu zimsku sezonu.

Otvaranje klizališta i sankališta je aktivnost planirana projektom i opština Sokobanja je u obavezi da istu realizuje u skladu sa Ugovorom o donaciji do 16.novembra 2020.godine.

Imajući u vidu trenutnu epidemiološku situaciju, organizacija događaja biće realizovana uz poštovanji svih mera predostrožnosti i obaveznih uputstava Kriznog štaba, odnosno uz okupljanje maksimalno 5 osoba.

Iz ovog razloga pozivaju se sve zainteresovani da se prijave na mejl: info@opstinasokobanja.com kako bi se napravio raspored klizanja i sankanja u cilju sprečavanja stvaranja gužve na terenu.

Klizalište i sankalište koje Sokobanja dobija u okviru ovog projekta koristiće na radost svoj deci opštine Sokobanja, ali i kao značajan sadržaj i doprinos zimskoj turističkoj ponudi Sokobanje.

Klizalište i sankalište će raditi u toku zimskih meseci, kada košarkaški teren nije u funkciji.Opština Sokobanja će nadalje pratiti epidemiološku sitaciju i u skladu sa njom donositi dalje odluke o radu klizališta i sankališta.

Sadržaj ovog teksta je isključiva odgovornost Opštine Sokobanja i ni na koji način ne predstavlja stavove Evropske Unije ili Upravljačkog tela programa.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

four × two =