Kante na revers, rešavaju problem

Društvo

Neke procene ukazuje, da kada je u pitanju prikupljanje reciklažnog otpada, problemi postoje kod manjih trgovinskih radnji i butika. Oni se suočavaju sa nedostatkom prostora za odlaganje pre svega kartona. S obzirom da oni nemaju adekvatno mesto za odlaganje tog ambalažnog otpada u komunalnom preduzeću su ponudili rešenje.

‒ Da bismo ih stimulisali da na pravilan način to odvajaju, došli smo na ideju da njima, preko ugovora i naravno reversa, damo kante sa točkićima gde će oni u svojim lokalima moći da odvajaju ambalažni otpad i na taj način lakše da dopreme do reciklažnih kontejnera. Ili da nas, naravno, pozovu kako bismo došli i preuzeli taj ambalažni otpad ‒ kaže Ana Veljković, direktorka JKP „Komunalne uslugeˮ uz napomenu da bi to uradili u dogovoru sa „Sekopakomˮ, koji je partner na projektu.

Ta je priča, po njenim rečima, već zaživela kod nekoliko trgovinskih radnji, koje sasvim odlično sprovode taj proces i poštuju dogovor.

‒ Ovim putem, javno pozivamo sve ostale koji su zainteresovani i koji možda nisu znali na koji način mogu da dođu do tih kanti, da se obrate šefu reciklaže Radmilu Anđelkoviću na telefon 064 8 499 210 i na taj način da sklope ugovor i da dođu do svoje kante za odvajanje ambalažnog otpada ‒ objasnila je direktorka Veljković.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

nineteen + 3 =