Канте на реверс, решавају проблем

Друштво

Неке процене указује, да када је у питању прикупљање рециклажног отпада, проблеми постоје код мањих трговинских радњи и бутика. Они се суочавају са недостатком простора за одлагање пре свега картона. С обзиром да они немају адекватно место за одлагање тог амбалажног отпада у комуналном предузећу су понудили решење.

‒ Да бисмо их стимулисали да на правилан начин то одвајају, дошли смо на идеју да њима, преко уговора и наравно реверса, дамо канте са точкићима где ће они у својим локалима моћи да одвајају амбалажни отпад и на тај начин лакше да допреме до рециклажних контејнера. Или да нас, наравно, позову како бисмо дошли и преузели тај амбалажни отпад ‒ каже Ана Вељковић, директорка ЈКП „Комуналне услугеˮ уз напомену да би то урадили у договору са „Секопакомˮ, који је партнер на пројекту.

Та је прича, по њеним речима, већ заживела код неколико трговинских радњи, које сасвим одлично спроводе тај процес и поштују договор.

‒ Овим путем, јавно позивамо све остале који су заинтересовани и који можда нису знали на који начин могу да дођу до тих канти, да се обрате шефу рециклаже Радмилу Анђелковићу на телефон 064 8 499 210 и на тај начин да склопе уговор и да дођу до своје канте за одвајање амбалажног отпада ‒ објаснила је директорка Вељковић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

1 + 11 =