Кампања ТОС-а „Бирамо Србију” почела у Сокобањи

Друштво Туризам

Тродневним боравком у Сокобањи Марије Лабовић, директорке Туристичке организације Србије и представника медија, званично је почела летња кампања ТОС-а под слоганом „Бирамо Србију”.У оквиру кампање Туристичка организација Србије припремила је низ промотивних активности намењен домаћим туристима како би се одлучили да за свој одмор или барем део одмора изаберу Србију. Промоција активног одмора, боравка у природи, упознавања културно-историјског наслеђа наше земље, уживање у гастрономској понуди, бање и вински туризам су фокус кампање.

Поводом тога данас је у згради Општине одржана и конференција за новинаре на којој суо сокобањи као туристичкој дестинацији говорили председник општине Миодраг Николић, заменик председника општине Владимир Миловановић, директорка Туристичке организације Србије (ТОС) Марија Лабовић и директор  Туристичке организације Сокобања (ТОСБ) Љубинко Миленковић.

На почетку обраћања новинарима први човек општине Сокобања, захвалио се директорки Лабовић на одличној сарадњи упознао је присутне са досадашњим инвестицијама, онима које су у плану као и са припремама за главни шпиц туристичке сезоне. Он је истако да Бања под Озреном која доминира својом природном лепотом, бележи експоненцијални раст од 2014. године до данас и да је прошле године забележено 650.000 ноћења. Николић је навео је да је Сокобања у претходном периоду највише имала проблема управо са водоснабдевањем и да су у претходне четири године замењене цементно-азбестне цеви као и да ће се у наредном периоду највише пажње посветити уређењу саобраћајне инфраструктуре и то сопственим средствима и уз финансијску помоћ ресорних министарстава.

− Велики број инвеститора је заинтересован за Сокобању и ми смо у прошлој години добили један хотел са четири звездице хотел „Сунце” који је много подигао туристичку понуду Сокобање а очекује нас и приватизација ХТП Лептерија који у свом саставу има један мали, један велики хотел и ресторан. Инвеститори су у великој мери заинтересовани и за за гринфилд инвестиције и градњу још два до три хотела. Посебно је велика заинтересованост за изградњу етно села. Мислим да ће већ у следећој години два до три етно села бити што започета што изграђена, тако да ћемо се на тај начин окренути и руралном туризму и тиме туристичку понуду подићи на још виши ниво − рекао је Николић.

Испред општине Сокобања, присутне новинаре је поздравио и Владимир Миловановић, заменик председника општине.

− Велико ми је задовољство што испред општине Сокобања могу и ја да вас поздравим и пожелим вам добродошлицу и надам се да ћете из најлепше бање отићи пуни лепих утисака . Од преседника општине сазнали сте шта смо до сада урадили и шта планирамо урадити у наредном периоду како бисмо унапредили туристичку понуду, а ја бих овом приликом похвалио сарадњу са Министарством трговине и туризма, владом Републике Србије и председником Вучићем који су нам дали велику подршку у претходном периоду – рекао је Миловановић.

Марија Лабовић је рекла да је повод тродневног боравака у Сокобањи почетак промотивне летње кампање под слоганом „Бирам Србију” која као главну тему промоције има активан одмор и одмор у природи, културно-историјско наслеђе и гастрономију.

− Управо из тог разлога је Сокобања прва од дестинација коју у склопу ове кампање обилазимо односно укључујемо у саму промоцију јер је то дестинација која има све ове туристичке производе на једном месту и више од тога. Ова кампања је иначе почела 17 маја и трајаће све до краја јуна месеца и то је кампања за домаће туристе а паралелно са њом нама тече и кампања за иностране туристе пре свега оне из региона што је такоће интересантно и за Сокобању као дестинацију − рекла је она.

Поред тога Лабовић је истакла да је Сокобања и лидер како по броју оних који су се пријавили за коришћење ваучера баш у овој бањи тако и по броју смештајних капацитета који ваучере примају. Она је додала да је Сокобања јако добар пример како је могуће да се у једном релативно кратком временском периоду забележи изузетно велики пораст броја долазака и ноћења.

− Ја ћу направити једну паралелу, 2020. година је година када је туризам у читавом свету претрпео велику штету и у том смислу када поредимо податке, ми смо се вратили на 2014 годину по укупном броју реализованих ноћења. А опет када повучемо паралелу између 2014. и 2020. године када је Сокобања у питању она је остварила раст од 207 процената  у односу на 2014 годину, што је више него добар резултат. А то је уједно и доказ колико тога квалитетног Сокобања има да понуди као туристичка дестинација и онда је јасно зашто се све више туриста одлучује за Сокобању.

Љубинко Миленковић директор ТОСБ је истако да ће судећи према до сада извршеним резервацијама за лето као и на основу већ реализованог туристичког промета, Сокобања и ове године остварити раст туристичког промета. Миленковић је уједно најавио и неке новине када је туристичка понуда у питању а то у пре свега три нова излетишта.

− Сокобања данас има 32 локалитета која су потпуно уређена за целодневни боравак туриста, ускоро ће бити уређена још три а једно од њих је валоризација излетишта водопада Бук и Богових врата у селу Милушинцу и већ очекујемо почетком јуна да то излетиште буде у пуном капацитету доступном туристима. Поред тога ове године ћемо ставити у функцију и мултифункционални објекат Летња позорница отворених сцена на Врелу. Реч је о најсавременијим и најмодернијим сценама за догађај на отвореном у нашој земљи које су уређене по свим европским стандардима – рекао је Миленковић.

Представници ТОС-а и медија са националном фреквенцијом, и током сутрашњег дана наставиће обилазак Сокобање и њених природних и културно-историјских споменика, чиме ће бити завршена тродневна посета овој туритичкој дестинацији.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

eighteen − seven =