Кампања „Посетите источну Србију” посвећена Сокобањи, превазишла сва очекивања

Друштво Туризам

Јуче је у Сокобањи одржана конференција за новинаре на којој су Владан Јеремић, директор Регионалне агенција за развој источне Србије (РАРИС) и Љубинко Миленковић, директор туристичке организације Сокобања (ТОСБ) представили прве резултате кампање промовисања туристичке дестинације источне Србије. Ову кампању је покренуо РАРИС у сарадњи са туристичким организацијама Сокобањa, Зајечар, Књажевац и Бољевац и она има за циљ да промовише источну Србију као атрактивно, безбедно и пожељно место за одмор током летње сезоне 2020. Кампања се одвија само коришћењем онлине алата: Google Ads-a, Facebook-a и Instagram-a, преко регионалне туристичке веб платформе Visit East Serbia и страница појединачних туристичких организација.

 

Кампања промовисања туристичких потенцијала источне Србије почела је пре три недеље, а две недеље су биле посвећене искључиво Сокобањи. Резултати кампање на самом њеном почетку превазишли су очекивања представника РАРИС-а, а кампања за Сокобању је продужена на још недељу дана јер је већ у старту имала висок рејтинг. Током прве три недеље ову кампању је видело више од 2,1 милиона људи на фејсбук страници Visit East Serbia, где је објављено 19 постова које је видело 1.984.600 људи, уз 186.000 интеракција са више од 26. 000 лајкова и 13.000 коментара и 11.000 дељења. На Инстаграму је кампању видело више од 58.000 људи а на Гуглу више од 64.000 људи.

− Ми смо желели да на време а то значи пре почетка летње туристичке сезоне промовишемо источну србију, као место где би наши грађани могли провести део или комплетан годишњи одмор и то узимајући у обзир две ствари. Прво, да су туризам и угоститељство и повезани сектори претрпели највећи губитке због пандемије и друго да ће вероватно један број људи који иначе путује ван земље остати у земљи – рекао је Јеремић на конференцији за новинаре.

Он је додао и да су природне лепоте и културно историјски споменици нешто чиме је ова регија одувек била богата а да је поред тога последњих година и знатно унапређен ниво пружања услуга туристима. Током кампање биће подељено 20 бесплатних викенда у источној Србији као и низ других занимљивих награда потенцијалним посетиоцима. Туристичка организација Сокобања је у оквиру ове кампање, а у сарадњи са приватним предузетницима из Бање, поклонила туристима шест бесплатних викенда.

Директор ТОСБ Љубинко Миленковић је на конференцији за новинаре позвао све колеге из осталих туристичких организација источне србије да се прикључе овој кампањи истакавши да је регионално повезивање од великог значаја.

− Сокобања је у оквиру Националне стратегије развоја туризма препозната самостално као дестинација и не налази се у оквиру ниједне туристичке регије већ је дефинисана као Сокобања са планинама Ртањ и Озрен, међутим туристички радници у Сокобањи, сматрају да је регионално повезивање корисно из више разлога. Ова кампања имала је за циљ не самопромоцију сваке дестинације понаособ већ читаве регије јер заједно смо атрактивнији и зато смо и привукли оволику пажњу. Поред тога кампања је имала велики значај из разлога што се обратила одређеној циљној групи, пре свега људима из урбаних средина широм наше земље имајући у виду да ће домаћи туристи ове године бити окосница туристичког промета − рекао је Миленковић.

Он је додао да сматра да ова кампања већ даје своје прве резултате и да је имала утицај на профил туриста који долазе у Сокобању јер се први пут дешава да крајем маја и почетком јуна у толико великом проценту у нашој бањи гостују породице са децом. Миленковић је рекао да су је поред организовања онлајн наставе, која је омогућила деци да прате наставу из било ког места у Србији и ова кампања допринела томе и додао да су све групе туриста пожељне али да је ово свакако најпожељнија група у свакој туристичкој дестинацији.

− Данас креће кампања за стару планину, након тога за Ртањ и Феликс Румулану односно Зајечар и ја очекујем да ће се нека од ових дунавских општина такође прикључити кампањи. Све у свему знатно смо већи одазив и интересовање побудили него што смо сви то заједно очекивали − истакао је Јеремић.

1 thoughts on “Кампања „Посетите источну Србију” посвећена Сокобањи, превазишла сва очекивања

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

three × two =