Korona

Епидемиолошка ситуација у Сокобањи

Друштво Здравље

Епидемиолошка ситуација на територији општине Сокобања полако се поправља и последњих дана је повољнија. Наиме, у понедељак, 27. jула, од 25 тестираних особа, било је шест позитивних. У среду, 29. Јула, од 28 тестираних, позитивне су биле три особе, дакле дупло мање него у понедељак.

Треба напоменути да је у тренутку када је на територији општине Сокобања уведена ванредна ситуација од око 30 тестираних особа чак 12 било позитивно на ковид-19. Тако да на основу ових нових резултата можемо закључити да се епидемиолошка ситуација поправља. У складу са тим, како сазнајемо, уколико и данас резултати буду добри, односно број позитивних на ковид-19, опада или бар стагнира, Кризни штаб ће се састати почетком наредне недеље и вероватно ублажити донете мере, или чак и потпуно укинути ванредну ситуацују.

Да подсетимо, ванредна ситуација на територији општине Сокобања уведена је 17. јула, а због благог побољшања епидемиолошке ситуације у понедељак, 27. jула, неке мере су ублажене, конкретно, на радост многих, поново је отворен Аква-парк. Оно што сви ми као грађани морамо имати на уму је чињеница да, уколико се више придржавамо одређених мера превенције, односно носимо маске где је то потребно и држимо социјалну дистанцу, број оболелих се одмах смањи. Свако опуштање и непридржавање мера, води повећању броја оболелих. Морамо бити одговорни и придржавати се мера како не бисмо угрозили наше здравље ни здравље наших ближњих.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

4 × one =