Kишa и мокaр коловоз траже опрез у вожњи

Друштво

Киша и мокар коловоз пратиће возаче на већини путева у Србији. Опасност представљају и сва оштећења на коловозу у виду рупа и колотрага, па вам саветујемо да брзину прилагодите условима пута.

Одрони су учестали којих има на Ђердапској магистрали, а могући су и на пута Параћин – Зајечар, на подручју Мајданпека, ка Старој Планини, Ртњу и Сокобањи, али и осталим путевима кроз стенске усеке и клисуре.

У планинским пределима падаће снег, па је обавезно коришћење зимске опреме.

Поподне очекујте више возила на путевима због завршетка продуженог празничног викенда, па се могу очекивати застоји на свим фреквентнијим путевима у Србији.

Нема дужих задржавања на граничним прелазима и наплатним рампама.

Радови на путевима и обуставе саобраћаја

На територији Врања клизиште на деоници Власе – Петља Врање југ, на локалном месту Пржар услед пуцања водоводних цеви у косини пута. Саобраћај се одвија наизменично по постављеној привременој саобраћајној сигнализацији. Очекивани рок нормализације саобраћаја је до краја зимске сезоне.

На територији Пожареваца због обрушавања каменог пропуста на деоници Миљевић-Зеленик у насељу Миљевић саобраћај преко истог је привремено затворен, а возила се усмеравају на алтернативни правац локалном саобраћајницом кроз насеље Миљевић.

На територији Зајечара учестали ситни одрони, дуж нестабилних камених косина, у клисурама, усецима, засецима. Највише их има на Ђердапској магистрали где се саветује опрезна вожња и придржавање саобраћајне сигнализације, која обавештава о одронима.

Непроходни су следећи путни правци због радова на изградњи моста преко реке Цернице: Шабац – Волујац – Завлака – Бања Бадања – Крупањ – Грачаница.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

six + two =