Juče svečano otvoreno igralište i preuređen teren u Carini

Društvo Sport

Obnovljen i preuređen sportski teren u naselju Carina na uglu ulica Svetozara Markovića i Kneza Miloša, svečano je otvoren juče u prisustvu velikog broja građana. Sportsko rekreativni centar „Podina” i JP „Zelenilo” postavili su i omiljene igračke za decu gde će mališani iz cele Carine moći da se okupljaju, druže i uz igru provode slobodno vreme. Na terenu i igralištu je postavljen i video-nadzor, radi unapređenja bezbednosti dece i rekreativaca, kao i očuvanja samog terena i mobilijara za decu. Između zgrada nalazi se teretana na otvorenom.

Okupljenim mališanima i starijim sugrađanima najpre se obratio sekretar OKK „Sokobanja” Tomislav Manić, koji se u ime svog košarkaškog kluba, sportskih radnika, a pre svega u ime roditelja jer je otac dvoje dece, zahvalio svima koji su učestvovalu u ovom, kako je istakao, fenomenalnom projektu.

− Ovo nije samo puko ubacivanje lopte kroz obruč i šutiranje lopte na gol. Ovo je projekat koji našoj deci omogućava pre svega dobro zdravlje i jedan put uspeha, a to je da sutradan budu dobri ljudi. Jedna od stvari koje ovaj projekat omogućava je i borba svih nas ka zajedničkom cilju i jednoj strategiji, a to je da ovi tereni sutradan ne budu prazni, jer nijedno mesto ni zemlja nije autentična po svojim granicama već po tome ko u njoj živi i raste, a naročito po broju mališana koji su tu. Želim vam još mnogo ovakvih projekata i poduhvata − rekao je Manić.

Sportski teren je svečano otvorio predsednik opštine Miodrag Nikolić, koji je ovom prilikom istakao da je uređenje ovog terena samo početak i da će u narednom periodu biti uređeni, ne smao tereni po Sokobanji već i po selima.

− Mnogo mi je drago da smo se dana su ovolikom broju okupili ovde. Kao što sam na početku godine i najavio da ćemo krenuti sa izgradnjom terena ne samo po Sokobanji već i po selima. Ovo je bio jedan od prvih a smatram da Podina i Carina imaju najveći broj dece tako da je ovaj teren zaslužio da dobije jedno novo ruho i podlogu ,video nadzor i novo osvetljenje kao i teretanu na otvorenom. Sledeći korak, za mesec dana, je uređenje parkića,terena, sve to oplemenjeno novim igračkama i sa parking prostorom. U naredna dva meseca u Trubarevcu i Resniku sredićemo košarkaške, fudbalske i odbojkaške terene i urediti ih mobilijarom za najmlađe. Nakon u još osam sela, oplemenićemo sve oko škola i igrališta − najavio je predsednik Nikolić.

Nakon svečanog otvaranja, najmlađi su na obnovljenom i preuređenom terenu odigrali basket.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

nineteen − 4 =