Јуче свечано отворено игралиште и преуређен терен у Царини

Друштво Спорт

Обновљен и преуређен спортски терен у насељу Царина на углу улица Светозара Марковића и Кнеза Милоша, свечано је отворен јуче у присуству великог броја грађана. Спортско рекреативни центар „Подина” и ЈП „Зеленило” поставили су и омиљене играчке за децу где ће малишани из целе Царине моћи да се окупљају, друже и уз игру проводе слободно време. На терену и игралишту је постављен и видео-надзор, ради унапређења безбедности деце и рекреативаца, као и очувања самог терена и мобилијара за децу. Између зграда налази се теретана на отвореном.

Окупљеним малишанима и старијим суграђанима најпре се обратио секретар ОКК „Сокобања” Томислав Манић, који се у име свог кошаркашког клуба, спортских радника, а пре свега у име родитеља јер је отац двоје деце, захвалио свима који су учествовалу у овом, како је истакао, феноменалном пројекту.

− Ово није само пуко убацивање лопте кроз обруч и шутирање лопте на гол. Ово је пројекат који нашој деци омогућава пре свега добро здравље и један пут успеха, а то је да сутрадан буду добри људи. Једна од ствари које овај пројекат омогућава је и борба свих нас ка заједничком циљу и једној стратегији, а то је да ови терени сутрадан не буду празни, јер ниједно место ни земља није аутентична по својим границама већ по томе ко у њој живи и расте, а нарочито по броју малишана који су ту. Желим вам још много оваквих пројеката и подухвата − рекао је Манић.

Спортски терен је свечано отворио председник општине Миодраг Николић, који је овом приликом истакао да је уређење овог терена само почетак и да ће у наредном периоду бити уређени, не смао терени по Сокобањи већ и по селима.

− Много ми је драго да смо се дана су оволиком броју окупили овде. Као што сам на почетку године и најавио да ћемо кренути са изградњом терена не само по Сокобањи већ и по селима. Ово је био један од првих а сматрам да Подина и Царина имају највећи број деце тако да је овај терен заслужио да добије једно ново рухо и подлогу ,видео надзор и ново осветљење као и теретану на отвореном. Следећи корак, за месец дана, је уређење паркића,терена, све то оплемењено новим играчкама и са паркинг простором. У наредна два месеца у Трубаревцу и Реснику средићемо кошаркашке, фудбалске и одбојкашке терене и уредити их мобилијаром за најмлађе. Након у још осам села, оплеменићемо све око школа и игралишта − најавио је председник Николић.

Након свечаног отварања, најмлађи су на обновљеном и преуређеном терену одиграли баскет.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

six + thirteen =