JP „Zelenilo” obeležilo sedam godina poslovanja

Društvo

Javno preduzeće „Zelenilo” je sa svojim osnivačima, poslovnim partnerima i prijateljima u petak 20. septembra na svom placu obeležilo sedmi rođendan. Okupljenima se obratio Bojan Todosijević direktor preduzeća rekavši da je 2016. godine JP „Zelenilo” sa malo para, mnogo očekivanja, malo nade i velike strepnje, počelo sa radom.

− Preduzeće je osnovano skromno sa malo opreme bez radnika, radnog prostora a sa mnogo obaveza. Tog trenutka počela je borba za izgradnju kuće koja se zove JP „Zelenilo” Sokobanja, čovek po čovek, mašina po mašina, cigla po cigla, blok po blok, želja volja, nada, neprospavane noći i neiskorišćen godišnji odmori − rekao je Todosijević.

On je istakao da su prve dve godine bile najteže, jer nisu imali dovoljno radne snage ni opreme. Mašine su u međuvremenu nabavili i opremili se toliko, da im sada nedostaje radna snaga, koju će u narednom periodu u skladu sa zakonom i finansijskim mogućnostima angažovati.

− Zajedno smo išli ovim putem, osnivači, upravljači, saradnici, angažovani i zaposleni, svako je u okviru svojih mogućnosti doprineo njegovom rastu. Napravljen je mehanizam koji radi i svaki deo ma koliko izgledao mali i beznačajan, daje sistemu stabilnost. Mi nismo samo preduzeće , mi smo jedna velika porodica koja je javni interestavila iznad ličnog − dodao je Todosijević.

Ovo preduzeće trenutno ima 13 zaposlenih i 40 radno angažovanih ljudi, koji uspešno odgovaraju zahtevima korisnika, a u narednom periodu planira se zapošljavanje još radnika.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

19 + 15 =