Студијско путовање за Најбоље у Сокобањи у 2023. години

Друштво Туризам

Туристичка организација Сокобања, протеклог викенда, реализовала је студијско путовање за носиоце признања НАЈБОЉИ У СОКОБАЊИ 2023., у девет категорија. Носиоци овогодишњег признања обишли су знаменитости, природне, културно-историјске и друге туристичке атракције у колевци српске државе, сазнајемо од Љубинка Миленковића директора Туристичке организације Сокобања.

− Свако године, путовање је тематски организовано. Ове године је то била  колевка српске државе у оквиру чега смо обишли област Рашке и Новог Пазара. Манастир Сопоћани задужбину краља Уроша, манастир  Жичу где су се наши краљеви крунисали, Студеницу где се налазе мошти великог жупана Стефана Немање и нашег првог краља из лозе Немањића, Стефана Првовенчаног и његове мајке − рекао је Миленковић.

Наш саговорник истиче да су захваљујући лепом времену али и подршци колега из туристичких организација поменутих градова, са којима Сокобања има одличну сарадњу, обишли све што су планирали.

− Међутим, циљ оваквих путовања није само да се обиђу наше највеће светиње и остале знаменитости Србије него да учесници оваквих путовања међу којима су најбољи угоститељи и туристички радници виде још примера боље праксе,односно како то неко у другим крајевима ради у угоститељству, хотелијерству, какав је однос локално становништва према туристима. Путовање траје два дана субота и недеља и заиста верујем да је група уживала у свему ономе што је видела али не само чулом вида већ и мириса и укуса јер смо пробали и многе дивне специјалитете овог краја − рекао је Миленковић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

three − 2 =