Čišćenje

Još jedna uspešna akcija čišćenja

Društvo

Akcija čišćenja poteza Lepterija – Podgrađe, u organizaciji „Sokobanjskog ekološkog društvaˮ uspešno je održana u subotu, 12. oktobra. Učešće u akciji uzelo je više od šezdeset članova društva i drugih ljubitelja prirode različitih starosnih dobi, od dece do penzionera.

Kako saznajemo od organizatora, uspeli su da očiste deo od parkinga kod izletišta Lepterija, do pećine u kanjonu Podgrađe, u ukupnoj dužini od oko 1500 metara.

‒ Kanjon je bio posebno zahtevan za čišćenje jer je veliku količinu plastičnog otpada trebalo preneti preko reke i velikih stena koje presecaju kanjon. Na ovom delu posebno su se istakli momci i devojke iz grupe 6KC (Šest kace), Đole, Marko, Nina, Jana i Nikola, ali i starija ekipa članova društva, Vesna, Dejan, Dragana, Darko i Vladan, koji su uspeli da sakupe preko 30 džakova smeća ‒ poručuju iz „Sokobanjskog ekološkog društvaˮ.

Čišćenje

Akcija je završni deo inicijative „Za čistiju Sokobanjuˮ koju je podržala organizacija ORKA u okviru inicijative „Tvoje mesto u Srbijiˮ.

Prijatelji akcije su JKP „Napredakˮ čiji su radnici postavili i izvozili kontejnere sa smećem i obezbedili džakove za smeće, Šumska uprava Sokobanja koja je obezbedila rukavice za učesnike i TR „Uzorˮ osveženje za sve volontere.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

2 + ten =