Белорусија светски шампион у брзој телеграфији

Друштво

Претходних дана Сокобања је имала част да буде домаћин Светског првенства у брзом пријему и предаји Морзеових знакова, у оквиру кога се 95 учесника из 15 земаља такмичило у брзом пријему и предавању знакова Морзеовог кода, компјутерској симулацији радио-аматерских веза и компјутерској симулацији пријема радио-аматерских позивних знакова.

Telegrafija
Судије Светског такмичења у брзој телеграфији

У суботу је у конгресној сали хотела „Моравицаˮ одржано свечано проглашење победника и додела медаља и пехара. Апсолутни шампиони у четири дисциплине брзе телеграфије и свим старосним групама били су такмичари из Белорусије. Они су свеукупни победници и светски прваци, а најбољи су и појединачно. Вицешампиони у укупном пласману су такмичари из Русије, док су Румуни у укупном пласману заузели треће место.

Такмичари из Русије: Вицешампиони у укупном пласману
Telegrafija
Румуни заузели треће место

Такмичење је трајало од 14. до 17. септембра. Такмичари су били смештени у хотелу Моравица, а такмичили су се у Центру за развој иновација и предузетништво општине Сокобања.

Саша Ђокић, председник Радио клуба „Сокоˮ и члан организационог одбора, каже да су такмичари били веома задовољни и организацијом и смештајем.

– Ја бих се овом приликом захвалио Скупштини општине Сокобања, Спортском центру ‘Подина’, Трговини ‘Узор’ и ДОО ‘Бравокс’, који су помогли да овај шампионат прође у најбољем реду. Скупштина општине Сокобања је, као и до сада, изашла максимално у сусрет, па ћемо због добре организације можда и наредне године бити домаћини – рекао је Ђокић.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

seventeen + 6 =