Javni poziv za učešće privrednih subjekata u sprovođenju mere energetske sanacije

Društvo

Nakon što je skoro usvojen Pravilnik o sufinansiranju energetske sanacije porodičnih kuća putem ugradnje solarnih panela za proizvodnju električne energije za sopstvene potrebe na teritoriji opštine Sokobanja, objavljen je i Javni poziv za učešće privrednih subjekata koji će izvoditi te radove.

Predmet Javnog poziva jeste izbor privrednih subjekata za sprovođenjeaktivnosti na realizaciji radova na: ugradnji solarnih panela, pratećih nosača panela, invertera i ostale neophodne instalacije za proizvodnju električne energije, ugradnji dvosmernog mernog uređaja za merenje predate i primljene električne energije, izradi izveštaja izvođača radova o ugradnji solarnih panela i prateće instalacije za proizvodnju električne energije, kao i izveštaja o ugradnji mernog mesta koji je u skladu sa zakonom neophodan prilikom priključenja na distributivni sistem.

Energetska sanacije u domaćinstvima sprovodi se kroz saradnju sa privrednim subjektima koji se bave radovima ugradnje solarnih panela za proizvodnju električne energije, a krajnji korisnici  bespovratnih sredstava su domaćinstva na teritoriji opštine Sokobanja.  Domaćinstva koja ostvare pravo na sufinansiranje mogu nabaviti dobra ili usluge isključivo od privrednih subjekata izabranih putem ovog javnog konkursa.

Na javnom konkursu mogu učestvovati privredni subjekti koji vrše nabavke, radove i ugradnju materijala, opreme i uređaja, a rok za podnošenje prijava je do 14. decembra 2021. godine.

Nakon ocena i izbora privrednih subjekata Opština će zaključiti Sporazum o tehničkoj saradnji, a potom će raspisati javni konkurs za pojedinačne projekte građana. Građani su u obavezi da prilikom konkurisanja dostave profakturu/predračun izdat od strane privrednih subjekata sa liste.

Cilj sprovođenja mere energetske sanacije putem ugradnje solarnih panela za proizvodnju električne energije za sopstvene potrebe je unapređenje energetske efikasnosti i povećano korišćenje obnovljivih izvora energije u domaćinstvima na teritoriji opštine Sokobanja.

Naslovna fotografija: Ilustracija.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

3 + fourteen =