Вакцинација и без заказивања

Друштво Здравље

На територији општине Сокобања, тренутно су регистрована 126 активна случаја заразе вирусом ковид-19. Добра вест је да је број првих прегледа и даље у опадању, што не значи да се људи не требају и даље придржавати прописаних мера, али свакако указује на то, да су их се у великој мери придржавали у претходном периоду. Клиничка слика оболелих је и даље различита и креће се од веома благе до упале плућа која захтева болничко лечење.

У Специјалној болници „Сокобања”, која је у ковид систему, тренутно се на лечењу налазе укупно 126 пацијента.Пацијенти су са средње тешком и тешком клиничком сликом,и  више од половине хоспитализованих су на кисеоничној терапији. Сви пацијенти имају пнеумоније.Највише пацијената има из Алексинца и Сокобање,али и из Београда, Ниша, Неготина и Књажевца.

Од како је почела масовна имунизација до данас на територији општине Сокобања дато је око 5.800 доза вакцине и то првих 3.300 а других доза 2.500. У сокобањском Дому здравља од ове недеље омогућена јуе и вакцинација без заказивања и то кинеском односно Синофарм вакцином. Дакле, сви грађани који се желе вакцинисати могу то сада учинити без претходне пријаве преко е-управе, довољно је само да дођу на пункт за вакцинацију који се налази у сокобањском Дому здравља. Поред тога екипе за имунизацију излазе на терен и успешно врше вакцинацију по свим селима наше општине, тако да становници руралних насеља не морају да долазе у Сокобању.

Ревакцинација се и даље обавља на постојећем пункту према распореду који је утврдило Министарство здравља и то од 8 до 15 часова док се од 15 до 20 часова врши се редовна вакцинација.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

eighteen − nine =