Јапан донира нове уређаје Болници у Алексинцу

Друштво Здравље

Алексиначко задравство, захваљујући поклону Владе Јапана биће опремљеније за два стерилизатора намењеним одељењима хирургије и микробиологије. У просторијама Владе Републике Србије, данас је потписан донаторски уговор, вредан 78.100 евра, између Владе Јапана, коју је заступао амбасадор у нашој земљи, његова екселенција Такахико Катсумата и Опште болнице Алексинац коју је представљао в.д. директора др Горан Видић.

 

Свечаном потписивању присуствовао је и председник Општине Алексинац Далибор Радичевић који је истакао значај Опште болнице за грађане неколико општина и у име њих захвалио се Влади Јапана на овој донацији.

– Једна од битнијих установа у Алексинцу је и Општа болница Алексинац и посебно ми је задовољство а уједно и велика част што ћу данас, испред општине Алексинац моћи да сведочим потписивању уговора о донацији која ће и те како значити и општини и њеним становницима, а наравно и свим здравственим радницима у Алексинцу. Хвала Јапанској амбасади и Вама, Ваша екселенцијо, што сте нам учинили част и одабрали баш општину Алексинац за једну овако значајну донацију – казао је челни човек алексиначке локалне самоуправе.

Свечаној церемонији присуствовале су и министарка здравља др Даница Грујичић, државна секретарка у Министарству грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Емеше Лалић Урбан и помоћница министра у министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Биљана Барошевић.

 

У Саопштењу, достављеном нашој редакцији, стоји да Влада Јапана кроз пројекте за основне потребе становништва годинама уназад пружа финансијску помоћ, неопходну за спровођење пројеката, који доприносе економском и социјалном развоју земље, а главне области интересовања су животна средина, здравствена заштита, образовање и социјална заштита.

Иначе, ово није прва донација Владе Јапана у нашој и околним општинама.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

14 − six =