Prva harmonika

Шест деценија Прве хармонике

Друштво Култура

Фестивал Прва хармоника – Сокобања, ове године обележава 60 година постојања. Како би се овај значајан јубилеј обележио на што бољи начин, почетком фебруара одржан је и састанак фестивалског одбора.

– У сусрет великој годишњици и тој заиста импозантној традицији, направили смо један организациони одбор обележавања овог фестивала, ангажовали новог уметничког директора, направили нацрт обележавања Међународног фестивала Прва хармоника-Србије 2022. Финале ће трајати три дана 10, 11. и 12. августа. Такмичарски део биће одржан у хотелу ‘Моравица’, а ревијални део на Летњој позорници ‘Врело’. Поред тога, организоваћемо неколико догађаја ван Сокобање и то у у Београду и још неколико градова у Србији и то ћемо урадити како бисмо допринели даљој популарности овог фестивала – каже Љубинко Миленковић, директор Туристичке организације Сокобања.

Prva harmonika Prva harmonika

Миленковић додаје да је на састанку између осталог договорено и да се предквалификациона такмичења, поред тога што се годинама уназад одржавају у Бечу, Лесковцу, Сибници и Сокобањи, ове године одрже и у Борову у Хрватској и у Бијељини у Републици Српској, а унапређене су и пропозиције фестивала.

Миленковић додаје да је веома задовољан динамиком којом се реализују активности на припреми и одржавању једне од најважнијих музичких манифестација у нашој земљи.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

3 + fourteen =