Бесплатна агрохемијска анализа земљишта за регистрована пољопривредна газдинства

Друштво Пољопривреда

Пољопривредна стручна служба Књажевац и ове године за регистроване пољопривредне произвођаче, регистрована пољопривредна газдинства, ради беплатну агрохемијску анализу пољопривредног земљишта.

Према речима Драгана Колчића стручног сарадника за агроекономију и директора ове службе, пољопривредни произвођачи који се баве ратарском производњом имају право на четири парцеле, да се ураде узорци, док произвођачи који се баве воћарском производњом имају право на две парцеле са по две дубине на пољопривредним парцелама.

− Оно што је интересантно је да по добијању резултата, наше колеге саветодавци, ће дати своје препоруке, по основу извршене анализе, за даљи рад на парцелама − шта би требало да се уради да би се побољшао квалитет земљишта. Наравно, нећу да помињем законску регулативу где је законом регулисано да сва регистрована пољопривредна газдинства морају у року од од четири до пет година да одраде агрохемијску анализу, тако да овом приликом позивам све пољопривредне произвођаче који су заинтересовани да ово ураде, а који сматрају да ће то нешто значити, да се обрате нашој Пољопривредној саветодавној стручној служби „Пољосервис Књажевац” и позову нас да дођемо на терен, очитамо ГПС координате и узмемо земљиште за анализу − каже Драган Колчић директор ПСС Књажевац.

Из стручне службе поручују да произвођачи, уколико се одлуче на ову погодност, спреме од документације извод из регистра биљне производње за ову годину и узму потврду о активном статусу регистрованог пољопрувредног статуса.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

one × 4 =