Izložba fotografija o NATO agresiji na SRJ 1999-2019 u galeriji Legatu

Kultura

U galeriji Legatu otvorena je izložba „Fotografija o NATO agresiji na SRJ od 1999-2019ˮ pod pokroviteljstvom Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Vlade Republike Srbije i opštine Zubin Potok u organizaciji opštine Sokobanja i Narodne biblioteke „Stevan Sremacˮ iz Sokobanje.

‒ Izložba je posvećena srpskim herojima, koji su junački branili svoju otadžbinu od mnogostruko nadmoćnijeg neprijatelja i koji su dali život braneći Srbiju i Kosovo i Metohiju ‒ kaže Miroslav Vulić član Udruženja ratnih dobrovoljaca 1912-1918 njihovih potomaka i poštovaoca i jedan od autora izložbe.

Izložbu je otvorio Dušan Jovović, pomoćnik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju a pre samog otvaranja prisutne je pozdravio i Isidror Krstić, predsednik opštine Sokobanja.

Izložba se sastoji od ličnih fotografija ljudi koji su učestvovali u ratu na Kosovu koje su podeljene u četiri celine. Prvi deo koji obuhvata dejstva vojske i policije 1998. i 1999. godine na Kosovu i Metohiji protiv Šiptarskih terorista, drugi deo prati bombardovanje Srbije od strane NATO-a i herojski otpor naših snaga. U trećem delu prikazan je masakr naših snaga na Svetog Aranđela 2000. godine na prostoru Preševa i Bujanovca od strane šiptarskih snaga i četvrti deo koji prikazuje civilne žrtve i materijalnu štetu kao posledice bombardovanja naše zemlje.
Izložba će biti otvorena do polovine juna meseca.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

17 − 4 =