Иконописац Сања Миладиновић представља своје радове широм Русије

Друштво

Радови Сање Миладиновић иконописаца из Сокобање, крајем овог и током наредног месеца биће изложени у оквиру више манифестација у Русији. Десет икона које је ова уметница одабрала, најпре ће бити изложени у оквиру фестивала Руско-Српски дани који се у граду Тамбов одржава од 30. маја до 01. јуна.

– На овом фестивалу сам и прошле године учествовала и ове године учествујем по позиву на моју велику част и задовољство. Одабрала сам десет радова који су по мени најадекватнији за ту прилику – истиче Миладиновић.

Организатор манифестације је Центар међународне сарадње „Руско-Српски дијалог” уз подршку администрације Воронешке области и градова Белгорода и Тамбова а покровитељ је амбасада Републике Србије. Фестивал има за циљ развој и јачање интересовања за историју, културу и традицију Србије у Русији, као и Русије на територији Србије. Овај догађај је комуникациона платформа за представнике владе, бизниса, политичаре, државнике, друштвене раднике, уметнике и све оне које занима српска тема.

На позив амбасадора Србије у Русији, господина Славенка Терзића, ова уметница изложиће своје радове, највероватније 3. јуна и у просторијама наше амбасаде у Русији. Поред тога, она ће имати изузетну част и да на позив Светог синода Руске православне цркве са својим иконама учествује на традиционалној манифестацији која ће бити одржана у Москви 27.јуна.

Сања Миладиновић истиче да целокупан њен боравак у Русији, који ће трајати месец дана финансира Руска Федерација а да она финансира транспорт својих радова до Русије и назад. Уметница се овом приликом захвалила на помоћи и подршци општини Сокобања и Његовом Преосвештенству Епископу тимочком Господину Илариону.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

8 − 8 =