Изборна комисија по новом закону

Друштво Политика

Одборници локалног сокобањског парламента, на данашњој седници, именовали су општинску изборну комисију у сталном саставу, у складу са новим решењима у Закону о локалним изборима. Ова комисија у сталном саставу именује се на предлог одборничких група сразмерно њиховој заступљености. Пошто у јединственом бирачком списку у општини Сокобања има 13.422 бирача, изборну комисију општине Сокобања чине председник и шест чланова, као и исти број њихових заменика.

На предлог одборничке групе Српске напредне странке за председника је изабрана Александра Марковић, дипломирани правник из Сокобање, а за њеног заменика, суграђанин, такође дипломирани правник, Никола Николић. Чланови овог тела на предлог СНС-а су Душан Милетић и Александар Мијајиловић, обојица из Сокобање. Њихови заменици су Драган Богдановић и Стефан Вукић такође из Сокобање. Социјалистичка партија Србије подржала је следеће чланове: Зорана Шујицу, Срђана Анђелковића, Сашу Ђокића, сви из Сокобање. Њихови заменици су Александар Младеновић из Поружнице, Радомир Милановић из Сокобање и Марија Милановић из Сокобање, коју је предложила Одборничка група Уједињене сељачке странке.

У сталном саставу Изборне комисије општине Сокобања биће и Никола Милић из Сокобање, а његов заменик је суграђанка Тања Алковић. Они су предложени од стране УСС. За секретара комисије именована је Соња Стефановић, дипломирани правник из Сокобање, а за њену заменицу, колегиница и суграђанка Милена Раденковић Гаћеша.

Одборници Скупштине општине Сокобања на данашњој седници усвојили су и годишњи план рада Општинског штаба за ванредне ситуације, а такође су донели и Одлуку о приступању изради Плана развоја општине Сокобања за период од 2022. до 2030. године. Скупштина је донела и Одлуку о спровођењу јавног конкурса за именовање директора ЈКП „Напредак” Сокобања.

На почетку данашњег заседања потврђен је и мандат одборника у Скупштини општине Сокобања Радиши Милановићу, професору географије из Николинца, који је био на изборној листи СПС-а.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

17 + nine =