Новац за пројекте намењене младима

Друштво

„Зајечарска иницијатива” је 1. новембра 2020. године расписала нове позиве за учешће у својим програмима „Школски избори”, „Млади у покрету” и „Зиманов фонд за младе”. Осим што за средства овог фонда могу да конкуришу школе и организације из Тимочке крајне, од ове године то могу да раде и установе са подручја општина Сврљиг, Алексинац, Ћуприја и Параћин.

Конкурси су расписани у оквиру три програма. Циљ програма „Школски избори” је да се ђачким парламентима средњих школа омогући да своје председнике и председнице изаберу на демократски начин кроз праве и директне изборе. Кандидати и њихови тимови ће за своје кампање имати на располагању средства на основу претходно достављеног и одобреног буџета кампање.

У оквиру програма „Млади у покрету”, ђачки парламенти могу да конкуришу за максимални износ од 700 америчких долара у динарској противвредности.Циљ овог програма је да се младим људима понуди додатна могућност за демократско и грађанско образовање и то кроз активности које сами осмисле и реализују.

Након скоро две године „Зајечарска иницијатива” је поново отворила „Зманов фонд за младе” који је намењен организацијама младих и за младе. За максималан износ од 3.000 америчких долара, моћи ће да конкуришу регистрована удружења грађана и да предложе идеје које могу да допринесу одговорном и активном учешћу младих у демократском животу локалних заједница.

Заинтересована удружења грађана и заинтересоване школе, ђачки парламенти, могу да пронађу све информације о конкурсима на интернет страници www.ziman.rs. Такође, пријављивање се обавља искључиво путем наведеног сајта, попуњавањем електронског формулара. Крајњи рок за конкурисање је 15. децембар 2020. године.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

7 − three =