„Тате на точковима” сутра у Врмџи

Друштво

Отворена радионица у оквиру путујућег каравана „Простор за тате – Тате на точковима” биће одржана сутра, 30.10. са почетком у 11 сати у просторијама Rural Hub Врмџа, чиме се наставља пројекат који је започео октобарским активностима у Бачу и Београду.

Пројекат „Простор за тате – Тате на точковима” бави се активностима на теме родитељства, родне равноправности, едукације и стварања већег простора за све очеве, као и ширењем позитивних порука о важности очинства и улогама очева у активном родитељству. Караваном „Тате на точковима”, уз радионице са новинаром, психологом и аутором серијала „Тата, ти си луд” Мишом Стојиљковићем и дружења са татама широм Србије, пројекат је заступљен у Бачу, Горњем Милановцу, Врмџи, Новом Пазару и Београду.

Радионице су намењене свима који желе да размене своја искуства и да науче нешто од других, а на прве две радионице разговарало се о томе колико тате у данашњем савременом свету учествују у породичном животу, каква је данас њихова улога и колика је њихова посвећеност деци и породици и односима са њима у актуелном тренутку у 21. веку.

− Током ових радионица сви смо имали прилике да научимо понешто једни од других и да чујемо најразличитија искуства и мишљења, али се показало да нам је свима заједничка жеља да будемо што бољи очеви и мужеви и да допринесемо разбијању неких стереотипа везаних за мушкарце и њихову улогу у породици и подизању деце − каже Миша Стојиљковић.

Поред размене искустава, разговора и корисних савета, тате очекују и неформална дружења, а радионицу прати и израда беџева уз беџомат из организације „ОКО Нас – Центра за културну акцију” са порукама и цртежима тата учесника. Како кажу учесници претходних радионица срећни су да су имали прилику да поделе простор и мишљења са другим мушкарцима татама и дедама и да причају о темама о којима се обично у мушком друштву не прича.

Пројекат се реализује у сарадњи Миксер организације и Популационог фондом Уједињених нација .

Заинтересовани се могу пријавити попуњавањем података https://forms.gle/C7u6Wt2nvvzjX6DH8.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

fifteen − three =