TV Pink Isidor

Isidor Krstić na RTV Pink

Društvo

Predsednik opštine Sokobanja Isidor Krstić najavio je renoviranje sale bioskopa i uređenje pešačke staze prema Sokogradu, gostujući danas u emisiji „Svitanje” na TV Pink. On je objasnio da se ovi radovi realizuju u okviru programa „Kulturno srce Srbije” koji finansira Ministarstvo za kulturu i informisanje, dodajući da je sokobanjski projekat bio jedan od najboljih koji je učestvovao na konkursu. Predsednik je napomenuo da će nakon rekonstrukcije bioskop „Moravica” prerasti u kulturni centar, pošto Banja nema dom kulture.

Prvi čovek Sokobanje je potvrdio završetak letnje pozornice u ovoj godini, kao i nastavak aktivnosti na realizaciji ideje oko izgradnje petlje Sokobanja na auto-putu kod aleksinačkog sela Rutevac.

‒ Sokobanja od tog projekta dobija 14 km kraći i bolji put do autoputa, a Knjaževac 40 km kraći i bliži put prema Beogradu i zapadu Srbije. Takođe Aleksinac dobija treću petlju, a vi znate tamo gde je petlja tu je odmah i neka moguća industrijske zona, tako da svi dobijaju tim projektom, to je regionalni projekat – rekao je Krstić.

Isidor TV Pink

Na početku razgovora voditeljka Svetlana Grubor je iznela zvanične podatke Republičkog zavoda za statistiku po kojima je Sokobanja zabeležila najveći rast kako dolaska turista, tako i njihovog noćenja, kao i broj prosečnih dana provedenih u Sokobanji. Predsednik Krstić, potvrđujući ove informacije, ukazao je i na činjenicu da je sve veći broj stranih turista koji dolaze u Sokobanju, a najviše ih je iz Bugarske i iz republika bivše Jugoslavije, a prisutni su i turisti iz Rusije, Kine, skoro sa svih strana.

Celo gostovanje predsednika Isidora Krstića možete videti na linku ispod:

1 thought on “Isidor Krstić na RTV Pink

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

eighteen − fourteen =