Centar

Instaliranje video-nadzora u centru Sokobanje

Društvo

Prethodnih dana mnogi meštani su negodovali zbog prokopanog centra Sokobanje u vreme kad turistička sezona uzima maha i banju počinje da posećuje sve veći broj turista. Kako saznajemo od Marka Božinovića iz kabineta predsednika opštine, građevinski radovi su u završnoj fazi, a kanali su morali biti raskopani jer će u njima biti smešteni optički i naponski kablovi, zato što zbog krošnji drveća nije mogao da se koristi vazdušni put.

Centar

Radovi se zapravo izvode na osnovu projekta instalacije tehničkog sistema zaštite i instalacije sistema video-nadzora na mermernom šetalištu, u gradskim parkovima, frekventnim raskrsnicama, javnim zgradama i obrazovnim ustanovama. Pored toga u okviru projekta biće postavljene tri podizajuće rampe sa daljinskom kontrolom na ulazima u šetalište, sistem upozoravanja na prekoračenje brzine u saobraćajnicama pored obrazovnih ustanova, kao i dva radarska sistema za merenje brzine i prepoznavanje tablica na ulazima u Sokobanju. Naravno sve ovo će biti kontrolisano preko monitoring centra koji će biti smešten u zgradi Policijske stanice Sokobanja.

Izvođač radova je firma Macchina Security iz Beograda. Prema rečima našeg sagovornika, pomenuti radovi se izvode na osnovu tehničkog projekta čija je izrada kasnila zbog nešto duže procedure pribavljanja uslova i lokacija za saobraćajne i radarske sisteme od nadležnih institucija.

Centar

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

15 + eleven =