Sokobanja

I dalje raste broj zaraženih koronom

Društvo Zdravlje

Juče su stigli rezultati analize brisa 38 osoba sa teritorije opštine Sokobanja, od kojih je 20-oro bilo pozitivno na kovid-19. Dakle, zaključno sa 30. novembrom na teritoriji naše opštine registrovano je ukupno 146 osoba pozitivnih na kovid-19. Kako saznajemo, broj prvih pregleda u kovid ambulanti je na nivou prethodne nedelje, a javljaju se većinom pacijenti sa nešto blažom kliničkom slikom.

Kapaciteti Specijalne bolnice za nespecifične plućne bolesti „Sokobanja”, koja je trenutno u kovid sistemu sistemu, su puni. Hospitalizovano je trenutno 175 pacijenata, raznih starosnih dobi a svi sa srednje teškim i teškim kliničkim slikama. Većina ima upalu pluća i pridružene komorbiditete i nalaze se na kisoničnoj terapiji. Iz tog razloga, Stručno-operativni tim je na sednici održanoj u petak, odlučio da lekare i sestre iz seoskih ambulanti privremeno stavi na raspolaganje Specijalnoj bolnici „Sokobanja”.

Povodom toga, Miodrag Nikolić predsednik opštine Sokobanja, apelovao je juče na meštane koji žive u seoskim mesnim zajednicama i korisnici su usluga seoskih ambulanti odnosno koriste terapiju za neke hronične bolesti da telefonom kontaktiraju Dom zdravllja Sokobanja radi produžetka terapije i prepisivanja lekova.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

ten + 11 =