Хуманитарни Васкршњи базар привукао велику пажњу грађана

Друштво

У Сокобањи је, уз прославу празника Лазарева субота и Цвети, током викенда организован и хуманитарни Васкршњи базар. На Лазареву суботу, деца петог и шестог разреда Основне школе „Митрополит Михаило”, као и малишани са подручних јединица школе, са својим вероучитељима прикупљала су прилоге за своје сиромашне вршњаке.

Производи које су ђаци продавали у порти цркве Светог Преображења Господњег привукли су пажњу великог броја грађана. Било је ту хране, одевних предмета, цвећа, ликовних радова, балона… Организатори кажу да ће сакупљени прилози наћи свој пут до малених руку којима је то потребно.

– Одазива грађана је одличан. Стварно нисам очекивала. Затечена сам, али смо ми доста припремили и све пролази феноменално. Деца су се стварно потрудила, радови су феноменални и то је све фантастично одрађено. Укључила сам учитељице са којима сам сарађивала .Оне су се такође баш потрудиле – каже Аница Стевановић, вероучитељица у Основној школи „Митрополит Михаило”.

Празник Лазарева субота, у народу познат и као Врбица, у Сокобањи је окупила и велики број грађана. Слави се уочи празника Цвети и посвећен је успомени на васкрсење четвородневног Лазара и на улазак Христа у Јерусалим, кога су деца свечано дочекала и поздравила.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

fifteen + 2 =