Сокобања првомајски празник започиње Сајмом цвећа

Друштво

Од 30 априла до 6. маја на мермерном шеталишту и коридору поред цркве Светог Преображења Господњег одржаће се и традиционални 15. Сајам цвећа у Сокобањи. Ова манифестацију од 2008. године организује Туристичка организација Сокобања, а сваке године је обиђе велики број грађана и посетилаца који нерадне дане и одмор проводе у Сокобањи.

Како Сокобања носи назив Зелено срце Србије велики је број излетишта и природног богатства које посетиоци могу обићи током боравка. Споменик природе Велика и Мала Рипаљка покрај чијег се језера сада налази и простор са мобилијаром намењен и деци, излетиште Калиновица и Очно са својим ливадама оивиченим шумама, каменом љубави и дрветом сековоје, излетиште Борићи, незаобилазни заштићени део природе Лептерија са средњовековним Сокоградом и кањоном реке Моравице, као круном и авантуром, Врмџанско језеро са погледом на планину Ртањ и Латин градом (Врмашки град), само су неке од дестинација у Сокобањи.

Традиционално за првомајско вече, у организацији Културног центра Сокобања на великој сцени летње позорнице „Врело”, Сокобања поклања посетиоцима и грађанима концерт поп-фолк певачице Слађе Алегро који ће почети у 20 часова.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

2 × two =