Humanitarna pomoć Rotari kluba „Dunav” Beograd za decu stradalih rudara

Društvo

Predstavnici Rotari kluba „Dunav” iz Beograda, u petak su u hotelu „Sunce” uručili humanitarnu pomoć porodicama rudara koji su nastradali u nesreći 1. aprila prošle godine u Rudniku „Soko”. Na ovaj način i zvanično je započeta akcija organizacije, koju čine poslovni i profesionalni ljudi, udruženi u cilju pružanja humanitarne pomoći.

Sva maloletna deca stradalih rudara u narednih godinu dana dobijaće stipendije od 12.000 dinara mesečno, a za sve članove rudarskih porodica kompanija kompanije „Smart and Clever” obezbedila je kartice za zdravstvene preglede i laboratorijske analize uz veliki popust u privatnim medicinskim ustanovama. Pored toga Rotari klub „Dunav” Beograd je ovim porodicama obezbedio suhomesnate proizvode kompanija „Neoplanta” i „Zlatiborac”.

Miroslav Krmpotić, predsednik Rotari kluba „Dunav” Beograd za ovu godinu je rekao da je ovo akcija koja treba da inicira i sve druge koji mogu da pomognu.

− Sačekali smo da malo prođe vreme da bi se koliko toliko neke stvari iskristalisale, da bismo videli kome je šta zaista potrebno. Velika je bol za izgubljenim članom porodice kako za decu tako i za supruge i roditelje. Nastojaćemo na sve načine da pozovemo zajednicu i skrenemo pažnju na ovaj problem koji ovde postoji i gde trebamo sve zajedno da pomognemo − rekao je Krmpotić.

Uručenju humanitarne pomoći prisustvovao je i predsednik opštine Sokobanja Miodrag Nikolić naglasio je da će sokobanjska lokalna samouprava učiniti sve da stipendije deca poginulih rudara dobijaju i duže od jedne godine, odnosno do završetka školovanja, i daće se sredstva za to obezbediti značajnim delom iz opštinskog budžeta, a ostatak od privrednika i humanitarnih organizacija i od ljudi dobre volje.

− Mesečne stipendije koje je Rotari klub „Dunav” Beograd omogućio za maloletnu decu stradalih rudara iz Sokobanje i Aleksinca za narednih godinu dana jesu važna stvar i apelujem na sve da se ujedinimo i nastavimo sa ovakvom vrstom pomoći i nakon toga. Bol za izgubljenim članom porodice je nenadoknadiva, ali mi moramo da se potrudimo da je ublažimo koliko god možemo − rekao je Nikolić.

 

Predsednik Nikolić je dodao da je rešavanje stambenog pitanja porodice Petrović iz Sokobanje u proceduri, a stambeni objekat biće dostupan na korišćenje po završetku postupka.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

two × 5 =