Хуманитарна помоћ Ротари клуба „Дунав” Београд за децу страдалих рудара

Друштво

Представници Ротари клуба „Дунав” из Београда, у петак су у хотелу „Сунце” уручили хуманитарну помоћ породицама рудара који су настрадали у несрећи 1. априла прошле године у Руднику „Соко”. На овај начин и званично је започета акција организације, коју чине пословни и професионални људи, удружени у циљу пружања хуманитарне помоћи.

Сва малолетна деца страдалих рудара у наредних годину дана добијаће стипендије од 12.000 динара месечно, а за све чланове рударских породица компанија компаније „Smart and Clever” обезбедила је картице за здравствене прегледе и лабораторијске анализе уз велики попуст у приватним медицинским установама. Поред тога Ротари клуб „Дунав” Београд је овим породицама обезбедио сухомеснате производе компанија „Неопланта” и „Златиборац”.

Мирослав Крмпотић, председник Ротари клуба „Дунав” Београд за ову годину је рекао да је ово акција која треба да иницира и све друге који могу да помогну.

− Сачекали смо да мало прође време да би се колико толико неке ствари искристалисале, да бисмо видели коме је шта заиста потребно. Велика је бол за изгубљеним чланом породице како за децу тако и за супруге и родитеље. Настојаћемо на све начине да позовемо заједницу и скренемо пажњу на овај проблем који овде постоји и где требамо све заједно да помогнемо − рекао је Крмпотић.

Уручењу хуманитарне помоћи присуствовао је и председник општине Сокобања Миодраг Николић нагласио је да ће сокобањска локална самоуправа учинити све да стипендије деца погинулих рудара добијају и дуже од једне године, односно до завршетка школовања, и даће се средства за то обезбедити значајним делом из општинског буџета, а остатак од привредника и хуманитарних организација и од људи добре воље.

− Месечне стипендије које је Ротари клуб „Дунав” Београд омогућио за малолетну децу страдалих рудара из Сокобање и Алексинца за наредних годину дана јесу важна ствар и апелујем на све да се ујединимо и наставимо са оваквом врстом помоћи и након тога. Бол за изгубљеним чланом породице је ненадокнадива, али ми морамо да се потрудимо да је ублажимо колико год можемо − рекао је Николић.

 

Председник Николић је додао да је решавање стамбеног питања породицe Петровић из Сокобање у процедури, а стамбени објекат биће доступан на коришћење по завршетку поступка.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

7 + 16 =