Grin Hart: Prve večeri festivala uprkos slaboj kiši odlična muzika

Društvo Kultura

Juče je na velikoj sceni letnje pozornice „Vrelo” započeo sokobanjski „Grin Hart Fest ”. Ovo je peti po redu festival i održava se u okviru svih epidemioloških mera. Program festivala traje tri večeri 26.,27. i 28. avgusta i održava se na velikoj sceni letnje pozornice „Vrelo”.

Prvo veče festivala otvorila je grupa „Zemlja gruva” I uprkos slaboj kiši publika je uživala u jedinstvenom zvuku pesama ove grupe. Ovo je prvi nastup ove mnogobrojne grupe u Sokobanji, a pevačica Ana Đurić Konstrakta dodaje da nije prvi put u Sokobanji, već da je u njoj u mlađim danima boravila četiri puta.

Grupa „Leksington” sa svojim prepoznatljivim ulaskom na scenu pod vatrometima i piraterijskim elementima podigla je publiku na noge. Pesme poznate kako mlađoj tako i starijoj generaciji u zajedničkom pevanju „Dobro da nije neko veće zlo. Ovo je srce moje već preživjelo”,kao i veliki repertoar njihovih poznatih pesama. Grupa „Leksington ” nastupila je u sastavu Bojan Vasković – frontmen grupe, Miloš Vuksanović – gitarista, Gagi Stević – bas gitara, Đorđe Krstić – bubnjevi, Filip Krvavac i Peđa Jovanović – klavijature.

Četrdeset godina na sceni, četrdeset godina rokenrola na prostoru Balkana. I pre samog nastupa iz publike se začulo „Davorine javi se”. Grupa „Psihomodo Pop” podsetila je publiku na vreme kada je rokenrol muzika grmela prostorima Balkana. Publici se predstavila velikim repertoarom pesama „Ja volim samo sebe”, „Kad sam imao 16”, „Ramona”, kao i mnogobrojne druge poznate ljubiteljima pank roka. Članove benda 2021 .godine čine Davor Gobac – vokal, Smiljan Paradi – bas gitara, Branko Banjeglav – saksofon. Vlatko Čavar – gitara, Jurij Novoselić Kuzma – saksofon.

Već večeras, druge večeri festivala 27.avgusta, nastupiće Ognjen Jovanov, Angelina, Bajaga i instruktori, dok je treće veče festa, subota 28. avgust, rezervisano za Taru, Anu Lazarević i Milicu Todorović.

Program festivala počinje od 20:00 časova i traje do 01:00 iza ponoći. Prodaja ulaznica je na posebnom punktu na mermernom šetalištu, kao i pred početak događaja u MFK Letnja pozornica „Vrelo”, a kupovina ulaznica je moguća u skladu sa epidemiološkim merama odnosno uz odgovarajuću potvrdu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

three × three =