Грин Харт: Прве вечери фестивала упркос слабој киши одлична музика

Друштво Култура

Јуче је на великој сцени летње позорнице „Врело” започео сокобањски „Грин Харт Фест ”. Ово је пети по реду фестивал и одржава се у оквиру свих епидемиолошких мера. Програм фестивала траје три вечери 26.,27. и 28. августа и одржава се на великој сцени летње позорнице „Врело”.

Прво вече фестивала отворила је група „Земља грува” И упркос слабој киши публика је уживала у јединственом звуку песама ове групе. Ово је први наступ ове многобројне групе у Сокобањи, а певачица Ана Ђурић Констракта додаје да није први пут у Сокобањи, већ да је у њој у млађим данима боравила четири пута.

Група „Лексингтон” са својим препознатљивим уласком на сцену под ватрометима и пиратеријским елементима подигла је публику на ноге. Песме познате како млађој тако и старијој генерацији у заједничком певању „Добро да није неко веће зло. Ово је срце моје већ преживјело”,као и велики репертоар њихових познатих песама. Група „Лексингтон ” наступила је у саставу Бојан Васковић – фронтмен групе, Милош Вуксановић – гитариста, Гаги Стевић – бас гитара, Ђорђе Крстић – бубњеви, Филип Крвавац и Пеђа Јовановић – клавијатуре.

Четрдесет година на сцени, четрдесет година рокенрола на простору Балкана. И пре самог наступа из публике се зачуло „Даворине јави се”. Група „Психомодо Поп” подсетила је публику на време када је рокенрол музика грмела просторима Балкана. Публици се представила великим репертоаром песама „Ја волим само себе”, „Кад сам имао 16”, „Рамона”, као и многобројне друге познате љубитељима панк рока. Чланове бенда 2021 .године чине Давор Гобац – вокал, Смиљан Паради – бас гитара, Бранко Бањеглав – саксофон. Влатко Чавар – гитара, Јуриј Новоселић Кузма – саксофон.

Већ вечерас, друге вечери фестивала 27.августа, наступиће Огњен Јованов, Ангелина, Бајага и инструктори, док је треће вече феста, субота 28. август, резервисано за Тару, Ану Лазаревић и Милицу Тодоровић.

Програм фестивала почиње од 20:00 часова и траје до 01:00 иза поноћи. Продаја улазница је на посебном пункту на мермерном шеталишту, као и пред почетак догађаја у МФК Летња позорница „Врело”, а куповина улазница је могућа у складу са епидемиолошким мерама односно уз одговарајућу потврду.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

16 − four =