FK „Ozren” silno pojačan za nastavak prvenstva

Društvo Sport

Pripreme za nastavak prvenstva u Okružnoj ligi Zaječar FK „Ozren” je počeo prvog dana februara sa najvišim ambicijama.

− Obaveza svih nas u Klubu je da se maksimalno angažujemo, kako bi „Ozren” vratili na mesto koje mu i pripada. Shodno tome, sve selekcije našeg kluba, uključujući i devojčice, počele su pripreme 1.februara, samo sa jednim ciljem da seniorska ekipa izbori plasman u Zonu Istok, i da se što više mladih i darovitih dečaka uključi u rad seniorskog tima, i da u skorijoj budućnosti većina njih obuče dres prvotimaca − poručuju iz FK „Ozren”.

Čelni ljudi ovog fudbalskog kluba, smatraju da je što se sporta tiče, nepovoljna situacije u našoj opštini, ali da su oni i pored toga smogli snage da dobrovoljnim prilozima i donacijama sačuvaju igrački kadar od prošle godine, a i da pojačaju konkurenciju, kako bi cilj ulaska u zonski rang takmičenja bio lakše ostvariv.

Ove zime redove „Zelenih” pojačali su: Aleksandar Zemljak (1981. godište) legenda FK „Rudara” sa Aleksinačkih Rudnika, kome je Ozren drugi klub pored matičnog „Rudara”. Iz istog kluba je došao i Aleksa Stojmenović (1995. godište) koji će pojačati konkurenciju u veznom redu. Pored njih  članovi „Zelenih” su i daroviti, mladi fudbaleri koji su karijeru započeli u FK „Napredak” iz Kruševca, Janko Janković (2000. godište) Veljko Miladinović (2002. godište) i David Ivković (2001.godište), koji će pokušati kroz igre u našem dresu da se vrate u svoj Napredak. Svi oni će pored starosedelaca, kroz pripremne utakmice pokušati da se nametnu stručnom štabu i da u konkureciji koja će biti nikad jača pokušati da rezervišu zeleno-beli dres.

U FK „Ozren” ističu da su u rad sa prvim timom, uključili i nekoliko kadeta na koje ovaj klub najozbiljnije računa, pa će se jedna od najtalentovanijih generacija 2006/07, u poslednjoj deceniji kluba, od leta uključiti u Kadetsku ligu Regiona istočne Srbije, iz koje će u budućnosti crpeti igrače za Prvi tim. Kao dokaz da se u ovom fudbalskom klubu  dobro radi je i poziv našeg najtrofejnijeg kluba Crvene Zvezde, sa kojima FK „Ozren” ima poslovnu saradnju, da se Filip Kuzmanović (2007. godišet)priključi treninzima pionirske selekcije Crvene Zvezde, kao i trener Vojkan Kuzmanović koji se trenutno nalazi na stručnom usavršavanju u tom klubu, pa će našim selekcijama imati prilike da pokaže kako se radi u Crvenoj Zvezdi.

Pored toga i devojčice u redovima FK „Ozren”, kojih je sve više, igraju Razvojnu ligu za devojčice, i iz godine u godinu postižu sve bolje rezultate, a i nekoliko njih je pozvano u reprezentativne selekcije Istoka.

− U planu je da sa poboljšanjem vremenskih uslovima pokrenemo i novi projekat Zabavnu školu fudbala, gde će devojčice i dečaci iz vrtića od 4 do 7 godina imati prilike da kroz zabavne treninge da se druže i zabavljaju. Sve ovo je potpuno besplatno za sve selekcije u ovom klubu, kao i putovanja i oprema za svakog člana, a da i ne govorimo o tome koliko je bitno zbog zdravstvenog stanja i razvijanja svih motoričkih osobina kod dece, i radnih navika da se što više dece u što mlađem uzrastu uključi da se bave sportom. Upis je svakog dana na stadionu od 16:00 − poručuju iz FK „Ozren”.

Naslovna fotografija iz arhive kluba.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

four × 4 =