Одржана осма седница скупштине општине Сокобања

Друштво Политика

На данашњој седници скупштине општине Сокобања нашло се 18. тачака дневног реда. Одборници су већином гласова усвојили све предлоге одлука.

− На данашњој седници нашли су се предлози одлука који се односе на измену зона, за накнаду за уређење грађевинског земљишта. У једном делу се налази једна мала корекција која се односи на опремљеније зоне за утвтђивање висине пореза на имовину. Такође, донета је одлука о ангажовању ревизора за буџетску 2020. годину а можда су највећу дискусију изазвали предлози одлука који се тичу делатности ЈКП „Напредак” а које се односе на цене услуга водоснабдевања, изношења смећа, гробљанских услуга и такси, као и висина накнаде за паркирање. Оно што ваља напоменути је да је усвојена одлука о избору заменика секретара − каже Владан Петковић председник скупштине општине Сокобања.

Дужност заменика секретара скупштине општине Сокобања обављаће Душан Матић, дипломирани правник из Сокобање. Именована је и нова комисија за доделу награда ученицима и студентима, на период од четири године коју ће чинити Александар Радивојевић, председник и Јелена Јаношевић и Ивана Гавриловић чланови комисије. Изабрани су и недостајући чланови комисија за пољопривреду и комисије за представке и притужбе.

− На дневном реду нашла се и одлука о изменама планског документа Плана генералне регулације Сокобања која се односи на појашњење неких одредби које се односе на паркирање а данас је избаран и нов надзорни одбор Комуналног предузећа − додаје Петковић.

Одборници СПС су у оквиру одборничких питања поново покренули иницијативу замене индивидуалних котларница која би утицала на смањење емитовања штетних гасова.

− Ми конструктивно учествујемо у раду скупштине кроз дискусију по свакој тачки дневног реда али кроз јавне расправе, оно ште је евидентно и што грађани Сокобање треба да знају је да гласамо само тамо где је у питању општи интрес из разлога што смо и даље опозиција и што започети разговори о нашемо учешћу у власти од августа месеца до данас нису завршени − каже Снежана Радовановић шеф одборничке групе СПС.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

5 × 1 =