Расписан наградни конкурс за идејно решење знака „Дијаспора Бизнис Инфо – РАРИС“

Друштво

Регионална агенција за развој источне Србије (РАРИС) је расписала наградни конкурс за идејно графичко решење знака (лого-а) Платформе „Дијаспора Бизнис Инфо – РАРИС“.

Сви који жела да учествују на конкурсу требају доставити  само идејно решење (скица, нацрт, идеја и слично) знака. Радови се могу послати у било ком векторском или у неком другом графичком формату а прихватљиве су руком нацртане скице и на било који други начин достављена идеја за лого. Право учешћа на конкурсу имају сва правна и физичка лица без обзира на држављанство и место становања. Радове достављати на адресу dijasporabiznisinfo@raris.org.

Дизајн (графички, сликовни) знака (лого-а) треба да буде савремен (избор слова, графичких симбола и боја), и да, између осталог, али не и неопходно, одсликава и дух аутентичног географског подручја источне Србије.

Дизајн знака (лого-а) треба да буде једноставан за уочавање и препознавање у земљи и иностранству и не сме да вређа или делује увредљиво за било ког грађанина и/или државу односно организацију.

Дизајн знака (лого-а) треба да садржи графички елемент и словне знаке (текстуални део). Текстуални део треба да садржи само назив „Дијаспора Бизнис Инфо – РАРИС“, без наводника. Код текстуалног дела знака (лого-а) потребно је водити рачуна о избору фонта, како би он био лако читљив.

У погледу геометријског облика не постоје посебна ограничења, осим општих ограничења – знак (лого) не сме бити вулгаран, споран или забрањен, односно да не личи на неки постојећи лого и да сутра може евентуално бити заштићен код Завода за интелектуалну својину. Величина и облик мора да омогуће свакодневну употребу и примену у различитим ситуацијама као што су коришћење на интернету и друштвеним мрежама, медијско представљање (приказ на штампаним материјалима као што су постери, налепнице, брошуре и приказивање на видео материјалима).

Знак (лого) треба да буде подесан за приказ у колору и у црно белој (граyсцале) варијанти без деформисања, односно нарушавања и битне измене приказа.

Одабрана идеја биће награђена великим поклон пакетом вина које поклања Винарија Микић (која и сама представља добар пример инвестиције из дијаспоре).

Право учешћа на конкурсу имаће аутори чији су радови послати закључно са  1.2.2021. године.

Сва додатна питања могу се поставити телефоном на број 019/426-377 или писмено на е-маил dijasporabiznisinfo@raris.org најкасније до 25.1.2021.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

seven + 18 =