Džudo klub

Džudo klub „Karađorđević” vrši upis novih članova

Društvo Sport

Džudo klub „Karađorđević” postoji od januara prošle godine i za nepunih godinu dana ima oko 50 polaznika. Treninzi se odvijaju u školskoj sali utorkom, četvrtkom i subotom od 20 časova, a za starije polaznike ponedeljkom i sredom u sali Specijalne bolnice „Sokobanja” sa početkom u 19 i 30.

Džudo klub − Mi pozivamo sve koji bi želeli da se bave džudoom da dođu kod nas. Ne postoji nikakv limit što se tiče godina ili pola. Upis će trajati još desetak dana − kaže trener Slaviša Milijić.

On dodaje da su neki od polaznika imali priliku da učestvuju na nekoliko takmičenja i osvojili su 42 medalje od kojih su 20 zlatnih, dve srebrne i 20 bronzanih. Ono što očekuje članove kluba „Karađorđević” je turnir u Kraljevu 16. novembra, a 12. decembra u Požarevcu za starije poletarce i kadete.

 

 

Džudo klub

Džudo je sportska disciplina namenjena za samoodbranu. Džudo je borilačka veština i olimpijski sport nastao kao skup probranih tehnika iz džiju-džice. Kreiran je kao fizičko, mentalno i moralno obrazovanje u Japanu. On se generalno karakteriše kao moderna borilačka veština. Njegovo najprominentnije svojstvo je njegov takmičarski element, pri čemu je cilj da se bilo baci ili obori protivnik na zemlju, imobilizirajući ili inače savladavajući protivnika držanjem, ili prisiljavajući protivnika da se pokori koristeći se zglobnim zaključavanjem ili obuhvatom oko vrata. Udarci i pritisci rukama i stopalama kao i oružana odbrana su deo džudoa, ali samo u unapred dogovorenoj formi kata.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

2 × 4 =