Средња школа „Бранислав Нушић” обележила свој дан

Друштво

У околностима које нису уобичајене а водећи рачуна о здрављу ученика и наставника али и о свим обавезама на свакодневном нивоу, Средња школа „Бранислав Нушић” јуче је у спортској хали обележила Дан школе. Осми октобар изабран је за дан ове образовне установе јер је то датум рођења нашег чувеног комедиографа Бранислава Нушића чије име школа носи.

Aperture: 5
Camera: NIKON D7000
Iso: 1600
Orientation: 1

− Ове године школа је одлучила да то буде у потпуно другачијем формату. Направили смо свечану седницу наставничког већа којој су поред наставника и запослених школе присуствовали и представници Ученичког парламента. На самој седници подељене су награде ученицима који су током прошле године на такмичењима и у другим областима постигли најбоље резултате, мада велики број такмичења није био одржан због тога што се 15. марта прешло на онлајн наставу − каже Ана Милићевић, директорка школе.

Већ по традицији Стручно веће језика, расписало је литерарни конкурс, чија је тема актуелно дешавање у претходном периоду које је на ученика оставило најјачи устисак. Ученици ће састав на ту тему моћи да напишу током овог месеца, а затим ће наставници српског језика изабрати најбоље радове. Најбољи ће бити награђени на Светосавским свечаностима. У оквиру обележавања Дана школе јуче је у спортској хали одржан и меморијални фудбалски турнир „Горан Ђукић” у сећање на покојног фудбалера и професора ове школе.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

2 + five =