Vodosnabdevanje

На помолу трајно решење проблема водоснабдевања

Друштво

Проблем са водоснабдевањем је нешто што Сокобању мучи веома дуг временски период. Према речима Исидора Крстића, председника Општине Сокобања то је проблем који захтева не тренутно решење, већ бар за наредних 50 година и локална власт уз помоћ ресорног министарства увелико ради на томе. У плану су битни пројекти и велике инвестиције које ће свакако довести до решења овог проблема.

Vodosnabdevanje‒ Ове године завршавамо радове на пројекту реконструкције фабрике за прераду питке воде, након чега ћемо одмах наставити са пројектом доградње фабрике воде и на тај начин побољшати водоснабдевање тако што ћемо обезбедити додатне количине воде преко фабрике за прераду питке воде. Ја се надам да ћемо на тај начин добити још додатних десет литара воде у секунди и то ће нам на неки начин битно побољшати водоснабдевање ‒ рекао је Крстић.

У наредном периоду у плану је и да се једна од две бушотине, која се налази на Подини искористи за Аква парк што ће се такође позитивно одразити на водоснабдевање у Сокобањи, с обзиром да се до сада за Аква парк односно пуњење базена користила вода из система мреже за водоснабдевање и то у јеку туристичке сезоне, када је и најпотребнија.

Isidor Krstić‒ Имамо ми две бушотине на Подини, једна се користи за спортске терене, а друга је у непосредној близини Аква парка. Наша је жеља да ту воду чија је температура на излазу 27 степени, доведемо до Аква парка и да на тај начин решимо проблем хладне воде и не само то јер, као што знате, када нам је највише потребна вода, ми је за базене користимо из система мреже за водоснабдевање и то се веома негативно одражава на водоснабдевање у самој Сокобањи. Наша идеја је да ту воду доведемо до Аква парка и на тај начин ћемо направити одређене уштеде – истакао је он.

Иначе, према речима Крстића, у наредном периоду мораће да се нађе решење које ће трајно решити проблем водоснабдевања, а то ће највероватније бити из неког система акумулације, а студије ће показати да ли ће се градити нова акумулација или користити већ постојећа, бованска.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

16 − eight =